Alesi vrij na 'misverstand' met vuurwerk: 'Zei meteen dat ik schade zou betalen' Formule 1
Formule 1

Alesi vrij na 'misverstand' met vuurwerk: 'Zei meteen dat ik schade zou betalen'

Alesi vrij na 'misverstand' met vuurwerk: 'Zei meteen dat ik schade zou betalen'

Jean Alesi, voormalig Formule 1-coureur, werd woensdag gearresteerd voor het veroorzaken van schade bij het kantoor van zijn zwager. Alesi gooide als 'grap' vuurwerk door het raam van zijn zwager, die momenteel in scheiding ligt met de zus van Alesi, maar de schade was groter dan de Fransman had verwacht.

'Het lijkt mij allemaal wat overdreven. Het is gewoon een groot misverstand', zegt Alesi tegen Corriere. De voormalig coureur van Ferrari heeft ongeveer 24 uur vastgezeten in de gevangenis voor brandstichting. 'Het was maar een grapje. Ik had nooit verwacht dat een knaller dit zou veroorzaken.' De 57-jarige Fransman vertelt hoe hij aan het vuurwerk is gekomen. 'Ik heb het vuurwerk gekocht in Italië, in de buurt van een tankstation.'

Alesi besloot toen hij samen met wat vrienden in de auto zat het vuurwerk door het raam te gooien. 'Ik had niet verwacht dat het zo'n harde knal zou zijn en dat hij die schade kon aanrichten.' Er wordt gedacht dat Alesi kwaad zou zijn op zijn zwager vanwege de scheiding met zijn zus. De voormalige Formule 1-coureur stelt dat dat helemaal niet het geval is. 'We hebben altijd goed contact gehad. Ik was zelf ook degene die zich meldde bij de politie om opheldering te vragen. Ik zei toen meteen dat ik alle schade zou vergoeden.'

Alesi: 'Geweldige avond waar we over Formule 1 hebben gesproken'

De reden van de Fransman om het vuurwerk uitgerekend bij zijn zwager naar binnen te gooien is bijzonder. 'We reden toevallig langs en toen zei ik: 'Laten we proberen het hier af te steken'. Alesi is inmiddels weer vrij en vertelde dat hij een prima avond heeft beleefde op het politiebureau. 'De agenten begrepen eigenlijk niet waarom er zoveel woede naar mij toe was. We brachten een geweldige avond door waar we over de Formule 1 hebben gesproken', aldus Alesi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws