Alfa Romeo onderschatte de situatie in 2021: 'Hebben de richting voor 2022 al vroeg bepaald' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo onderschatte de situatie in 2021: 'Hebben de richting voor 2022 al vroeg bepaald'

Alfa Romeo onderschatte de situatie in 2021: 'Hebben de richting voor 2022 al vroeg bepaald'

Alfa Romeo behaalde in 2021 zijn slechtste resultaat sinds het merk terugkeerde in de Formule 1. Teambaas Frédéric Vasseur zegt dan ook dat hij en het team de situatie in 2021 hadden onderschat en te snel zich hebben gefocust op de auto voor 2022.

'We hebben de richting voor 2022 heel vroeg bepaald, al aan het einde van 2020', legt Vasseur uit geciteerd door Formel1.de. 'Misschien heb ik het feit onderschat dat we 22 races moesten rijden met dezelfde auto in 2021.' Alfa Romeo was één van de eerste teams die besloot om de ontwikkeling van de 2021 auto stop te zetten en zich te focussen op de auto van 2022.

Vasseur: 'Ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gezet'

Vasseur geeft toe dat het sportief en mentaal geen makkelijke keuze was. Als het team van Alfa Romeo door had kunnen werken aan de auto in 2021 had het de achterstand op de concurrentie goed kunnen maken. 'En dat was niet het geval', zegt Vasseur. Er waren geen nieuwe onderdelen meer aanwezig en het was daardoor al vroeg duidelijk dat Alfa Romeo geen grote sprongen zou maken in 2021.

Kimi Räikkönen wist twee keer achtste te worden in Rusland en Mexico terwijl Antonio Giovinazzi in 22 races maar twee keer punten wist te scoren. 'Het viel mee. Ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gezet in vergelijking met 2020', zegt de 53-jarige teambaas. Het team wist namelijk in 2020 maar acht punten te scoren terwijl het in 2021 dertien punten wist te bemachtigen. Het team eindigde zeven keer op de elfde plaats met een coureur en versloeg ook regelmatig Williams in de races.

Alfa Romeo hoopt op een goede 2022-auto

Vasseur vindt dat er een vertekend beeld is ontstaan van de prestaties van Alfa Romeo. Het team eindigde als negende, maar als het een beetje mee had gezeten had het team net zo goed op de achtste plaats kunnen staan. 'We moesten een beslissing nemen: willen we in 2021 niet alleen veel geld, maar ook tijd en middelen investeren?' De conclusie is uiteindelijk dat Alfa Romeo heeft gekozen om de auto voor 2022 zo goed mogelijk te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws