Alfa Romeo puntloos na spinnen Räikkönen: 'Leek erop dat we goed zouden eindigen' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo puntloos na spinnen Räikkönen: 'Leek erop dat we goed zouden eindigen'

Alfa Romeo puntloos na spinnen Räikkönen: 'Leek erop dat we goed zouden eindigen'

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten leek het er lange tijd op dat Alfa Romeo in de top tien zou eindigen. De auto was snel en Kimi Räikkönen reed prima tot de 52e ronde. In die ronde ging Räikkönen door de S-bochten heen, maar spinde hij en belandde hij naast de baan. Alfa Romeo verliet de Verenigde Staten zonder punten. Toch is het team ook positief over de race, zo meldt Auto, Motor und Sport.

Het is al de tweede keer dat Alfa Romeo punten vergooit. Tijdens de Grand Prix van Rusland weigerde Antonio Giovinazzi aan de kant te gaan voor Räikkönen, die duidelijk sneller was. Hierdoor kon Esteban Ocon niet ingehaald worden en eindigde Alfa Romeo buiten de top tien. In de Verenigde Staten was het teamwerk wel aanwezig en ging Giovinazzi aan de kant voor Räikkönen. Räikkönen reed op P10 en Giovinazzi op P11. De taak van de Italiaan was om Vettel zo lang mogelijk op te houden zodat Räikkönen het punt zou veilig stellen. Alfa Romeo-teammanager Beat Zehnder is duidelijk: 'Vettel had Räikkönen nooit ingehaald als hij niet naast de baan was beland.'

Vasseur: 'Het team verdiende een punt'

De teambaas van Alfa Romeo, Frederic Vasseur, was teleurgesteld. 'Het team verdiende minstens een punt. We hebben de hele tijd in de top tien, of net daarbuiten gereden. Het leek erop dat we goed zouden eindigen, maar nu staan we met lege handen.' Door het puntloze weekend staat Alfa Romeo negende in het klassement met maar zeven punten.

Räikkönen gaf zelf ook aan dat de auto goed aanvoelde. Tijdens zijn pitstop kreeg hij nieuwe mediumbanden, waardoor hij met gemak sneller was dan zijn Italiaanse teamgenoot. Toch begaven de banden het op het einde, waardoor de Fin grip verloor. 'Dat kwam door de strijd met Alonso. Een paar onderdelen waren beschadigd, waardoor de auto minder goed over de hobbels ging.' Räikkönen en Fernando Alonso eindigden beiden zonder punten.

Bookmakers krijgen weer meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws