Alonso daagt Verstappen uit en gaat voor derde wereldtitel: 'Hoop dat het mij gaat lukken' Formule 1
Formule 1

Alonso daagt Verstappen uit en gaat voor derde wereldtitel: 'Hoop dat het mij gaat lukken'

Alonso daagt Verstappen uit en gaat voor derde wereldtitel: 'Hoop dat het mij gaat lukken'

Het Formule 1-seizoen is nog maar net ten einde, maar de ogen zijn nu alweer gericht op volgend seizoen. Volgend jaar zullen de nieuwe generatie auto's op het circuit gaan rijden en de teams zijn dus hard bezig met het ontwikkelen. Het speelveld zou in theorie gelijker moeten zijn en Alpine-coureur Fernando Alonso ziet daarom kansen om zijn derde wereldtitel te veroveren.

Alonso werd in 2005 en 2006 wereldkampioen met Renault. In 2019 verliet hij de Formule 1 om in de IndyCar te gaan racen, maar in 2021 keerde hij terug naar de Formule 1. De Spanjaard hoopt dat de nieuwe technische reglementen het speelveld van de Formule 1 gelijker zal maken en hoopt hij met zijn kwaliteit zijn derde wereldtitel te pakken. 'Ik hoop dat het mij gaat lukken', zegt de tweevoudig wereldkampioen tegen de NOS.

Alonso: 'Hopelijk zit Alpine erbij'

De auto's worden volgend jaar op verschillende punten anders. Zo zullen de banden van Pirelli er al anders uitzien. De 13-inch banden worden weggedaan en er wordt plaatsgemaakt voor de 18-inch banden. Afgelopen dinsdag en woensdag waren er al testdagen voor de coureurs om de nieuwe banden te gebruiken. Niet alleen de banden worden anders, maar ook de aerodynamica zal anders zijn. Het budgetplafond wordt tevens omlaag gedaan met 5 miljoen dollar. Nu mogen teams maximaal 140 miljoen uitgeven per jaar.

Volgens Alonso zal vooral het laatste effect hebben op de auto's. Het speelveld zal verschuiven en een aantal teams zullen erboven uitsteken. 'Hopelijk zit Alpine erbij', zegt de Spanjaard. In februari kan er pas een schatting worden gemaakt van hoever de teams zijn qua ontwikkeling. Mocht Alpine aanhaken bij de top volgend seizoen, dan zal Alonso het moeten opnemen tegen Verstappen. De 40-jarige coureur ziet overeenkomsten tussen hem en de Red Bull-coureur: 'We hebben allebei een zevenvoudig wereldkampioen verslagen.'

Formule 1 is Britse sport volgens Alonso

Mercedes was samen met Lewis Hamilton de laatste jaren ontzettend dominant. De enige coureur die de Brit wist te verslaan was voormalig Mercedes-coureur en enkelvoudig wereldkampioen Nico Rosberg. De Spanjaard denkt te weten waarom Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen wist te verslaan: 'Verstappen is rustiger geworden en maakt nu weinig tot geen fouten.' Toch had de kersverse wereldkampioen het niet altijd makkelijk dit seizoen en ook daar ziet Alonso een overeenkomst in.

Volgens de Alpine-coureur is de Formule 1 een Britse sport en hebben de coureurs uit de grotere landen een streepje voor. Spanje en Nederland zijn in dat opzicht 'kleine' racelanden. 'Als je uit een klein land komt en agressief rijdt, dan wordt erover je gesproken', doelt Alonso op de stewards. 'Je moet als coureur dan twee keer zo hard knokken om respect te krijgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws