Alonso is nu de oudste coureur in de Formule 1: 'Heb het gevoel dat ik een voordeel heb' Formule 1
Formule 1

Alonso is nu de oudste coureur in de Formule 1: 'Heb het gevoel dat ik een voordeel heb'

Alonso is nu de oudste coureur in de Formule 1: 'Heb het gevoel dat ik een voordeel heb'

Fernando Alonso is door het pensioen van Kimi Räikkönen nu de oudste coureur op de grid, maar de Spanjaard denkt dat dit hem juist een voordeel zal opleveren. Alonso is al bijna twintig jaar lang Formule 1-coureur en denkt dat zijn ervaring hem veel zal opleveren.

'Wat betreft mijn leeftijd voel ik me goed. Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat ik een voordeel heb', vertelt de 40-jarige Alonso tegen Autosport. 'Wanneer ik naar het circuit ga, ken ik het circuit al. Nu is iedereen zijn 18-inch banden aan het testen en ik ken die banden al van het WEC (World Endurance Championship red.). De banden gedragen zich exact hetzelfde en je moet op een andere manier rijden wat heel lastig is. Voor de meeste is het de eerste keer dat ze deze banden gebruiken en voor mij de tweede of derde keer.'

Alonso: 'Ik denk dat ik alleen maar voordelen zie'

Alonso geeft toe dat als hij op topniveau me wil blijven doen in de Formule 1 hij een aantal dingen zal moeten opofferen. Helemaal als er gekeken wordt naar het drukke schema van het 2022-seizoen. De coureurs zullen dan deelnemen aan 23 races. 'Het enige nadeel aan mijn leeftijd is dat je de motivatie moet kunnen opbrengen om 300 dagen van het jaar weg van huis te zijn. Je moet die wil hebben, je moet de levensstijl ervoor hebben om in deze sport mee te draaien.'

'Naast dat heb ik het idee dat alle andere dingen een voordeel zijn. Ik ben nu op een moment in mijn leven dat ik dat moment wil toewijden aan de Formule 1. Het is fantastisch. Ik denk dat ik alleen maar voordelen zie', vertelt de 40-jarige Spanjaard. De Alpine-coureur heeft ook niet het idee dat hij fysiek onderdoet voor de andere coureurs. 'Ik denk dat de huidige auto's fysiek niet zoveel van je vragen. Ik denk dat in 2004 en 2005 de auto's veel lastiger te besturen waren. Toen speelde leeftijd denk ik wel een rol', eindigt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws