Alonso is onder de indruk van Honda: 'Ze hebben de juiste mensen binnengehaald' Formule 1
Formule 1

Alonso is onder de indruk van Honda: 'Ze hebben de juiste mensen binnengehaald'

Alonso is onder de indruk van Honda: 'Ze hebben de juiste mensen binnengehaald'

Fernando Alonso is één van de eerste coureurs die Honda heeft gefeliciteerd met het behalen van de wereldtitel. Hoewel de Spanjaard geen goede geschiedenis met de Japanse motorenfabrikant, was hij toch snel met zijn felicitaties. In 2015 reed Alonso zelf met een Honda-motor bij McLaren, maar dat was geen groot succes.

De 40-jarige coureur noemde de Honda-motor die hij in 2015 gebruikte via de boordradio een GP2-motor en dat is natuurlijk geen compliment. Om het nog erger te maken was dit tijdens de Grand Prix van Japan. Toch zijn er geen nare gevoelens richting elkaar van beide partijen. 'Ik ben blij voor Honda', zei Alonso geciteerd door Motorsport-total.com. De Alpine-coureur nam ook de tijd om de Honda-werknemers te feliciteren met de overwinning in Abu Dhabi en het wereldkampioenschap van Max Verstappen.

Alonso: 'Ze hebben goed werk geleverd'

Degene die uitgebreid de felicitaties kreeg van Alonso was Honda-sportdirecteur Masahi Yamamoto. De twee hebben nog steeds een goede relatie en de Spanjaard noemt de sportdirecteur ook Yamamoto-san. 'Hij was de eerste die ik feliciteerde in parc fermé, na Max natuurlijk.' De Spanjaard complimenteert Honda met het feit dat het ze is gelukt om na een lange tijd een wereldtitel te winnen. 'Ik denk dat het management is veranderd. Ze hebben goed werk geleverd en de juiste mensen binnengehaald.'

De Alpine-coureur vindt het verbazingwekkend dat Honda het voor elkaar heeft gekregen om wereldkampioen te worden met Verstappen. Ze moesten namelijk vanaf het moment dat ze terugkeerden in de Formule 1 een volledige herstart maken. 'Toen Honda McLaren verliet, denk ik niet dat je in een positie was om te dromen over het winnen van het wereldkampioenschap.' Helaas voor Red Bull verlaat Honda de Formule 1 alweer. Ook Alonso vindt het jammer: 'Het is jammer dat Honda nu vertrekt, maar ik hoop dat ze snel terugkeren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws