Alonso legt beslissing sprintraces bij fans: 'Goed aan ze vragen wat ze ervan vinden' Formule 1
Formule 1

Alonso legt beslissing sprintraces bij fans: 'Goed aan ze vragen wat ze ervan vinden'

Alonso legt beslissing sprintraces bij fans: 'Goed aan ze vragen wat ze ervan vinden'

Fernando Alonso vindt dat de fans van de Formule 1 moeten beslissen of er sprintraces gehouden worden. Op dit moment is de Formule 1 druk aan het onderhandelen met de teams, maar dit loopt nog niet vlekkeloos. De coureur van Alpine is zelf wel tevreden over de sprintraces.

Zo was de Spanjaard erg goed bezig tijdens de sprintraces in Groot-Brittannië en in Monza. Tijdens beide races won hij posities en startte daardoor vanaf een betere positie tijdens de race. Het is dus niet vreemd dat Alonso tevreden is over het format van de sprintraces. 'Ik ben er tevreden mee omdat het de routine heeft veranderd die je in het weekend gewend bent. Het zorgt voor wat meer stress omdat je maar één vrije training hebt. Daarna moeten de auto's naar parc fermé', vertelt Alonso tegen de Spaanse tak van Motorsport.com.

Alonso: 'Als we iets moeten veranderen moeten de fans dat beslissen'

'Ik denk dat dit format is gemaakt voor de fans', vult de Alpine-coureur verder aan. 'Het is er om de show te verbeteren en om nieuwe fans aan te trekken om de sport te gaan kijken. Ik denk dat we de fans goed moeten vragen wat ze ervan vinden. Wat vonden ze van het weekend? Wat was goed en wat was niet goed? Als we iets moeten veranderen dan moeten de fans dat beslissen.'

Sommige teams hadden wel kritiek op het format van de sprintraces. Zo wilden sommige teams al meer geld zien en een hoger budgetplafond voor de sprintraces. De kans op schade wordt door de sprintraces namelijk alleen maar groter en vooral de grotere teams hebben daar moeite mee. 'Het was voor de teams niet beter of slechter, het was alleen anders. We bereiden ons op een andere manier voor op het weekend, maar uiteindelijk is het voor iedereen hetzelfde. We moeten de fans op de eerste plaats zetten en ze moeten ons vertellen wat ze leuk vonden en wat niet. Op die manier kunnen we het format verbeteren', eindigt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws