Alonso nog niet betrokken bij auto voor 2022: 'Weet er nog vrij weinig vanaf' Formule 1
Formule 1

Alonso nog niet betrokken bij auto voor 2022: 'Weet er nog vrij weinig vanaf'

Alonso nog niet betrokken bij auto voor 2022: 'Weet er nog vrij weinig vanaf'

Fernando Alonso is nog niet echt betrokken geweest bij het ontwikkelingsproject van de auto van Alpine voor 2022. De Alpine-coureur zal de auto in de simulator gaan testen in december en januari, maar hij weet eigenlijk nog vrij weinig van de nieuwe auto. Hij zegt dat het een vrij vreemd project voor iedereen is.

'Als ik eerlijk weet ik er nog vrij weinig vanaf. De ontwikkeling is vooral gevolgd door de ontwerpers', zegt Alonso tegen Autosport. 'De nieuwe regels waren aan het begin te streng van de FIA, dus we wisten niet zo goed wat we wel en niet mochten doen.' De FIA heeft de reglementen voor 2022 zodat het speelveld gelijker zou worden. Op die manier zou de spanning moeten terugkeren binnen de Formule 1. De dominantie van Mercedes was namelijk niet goed voor de sport zijn populariteit.

Alonso: 'We zijn al sterk op veel vlakken'

'Het is een vreemd, maar nieuw project voor iedereen', vertelt de tweevoudig wereldkampioen. 'Vanaf december tot en met januari zullen we gaan werken in de simulator en hopelijk begrijpen we de auto dan wat beter.' De 40-jarige coureur keerde in 2021 terug naar de Formule 1 vanwege de nieuwe regelgeving en hoopt met Alpine aan te kunnen haken bij de top. Alonso denkt wel te weten wat er verbeterd moet worden aan de auto. 'We hebben meer snelheid nodig op het rechte stuk en meer downforce in de bochten.'

'We zijn al sterk op veel vlakken, we hebben alleen een competitieve auto nodig. We zijn er al een aantal maanden mee aan de slag en we hebben goede hoop op succes, maar we zullen het zien in februari', zegt Alonso. Dit seizoen eindigde de Alpine-coureur als tiende in het klassement en hij hoopt volgend seizoen hoger te eindigen. Hij heeft zich zelfs al uitgesproken over een derde wereldtitel, maar de Spanjaard zal eerst afwachten hoe de auto er in 2022 voorstaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws