Alonso over mogelijke derde wereldtitel: 'Wil dat bericht voor de toekomst achterlaten' Formule 1
Formule 1

Alonso over mogelijke derde wereldtitel: 'Wil dat bericht voor de toekomst achterlaten'

Alonso over mogelijke derde wereldtitel: 'Wil dat bericht voor de toekomst achterlaten'

In Qatar wist Fernando Alonso als derde over de streep te komen. Alpine lijkt met een goed project bezig te zijn om aan te sluiten bij de topteams. Alonso is van plan om nog zeker twee of drie jaar te blijven, maar hoopt daar ook nog een derde wereldtitel aan vast te kunnen plakken. Het zou veel betekenen voor de nu nog tweevoudig wereldkampioen.

'Het zou echt veel betekenen, maar ik ben niet wanhopig', zegt Alonso in F1: Beyond The Grid. 'Het zal niet mijn carrière veranderen of mijn kijk op de sport veranderen.' De Spanjaard geeft aan dat hij gewoon graag wil blijven strijden. 'Ik ben gewoon een competitief persoon en ik kijk ernaar uit om een derde wereldkampioenschap te winnen. Ik zal doen wat mogelijk is de komende jaren.'

Alonso: 'Altijd het beste uit jezelf halen'

De 32-voudig Grand Prix-winnaar denkt dat een mogelijke derde wereldtitel wel impact zou hebben voor na zijn carrière. 'Ik zou waarschijnlijk een nalatenschap achterlaten. Je moet altijd tot het uiterste gaan en altijd het beste uit jezelf halen. Ik wil dat mensen hun leven wijden aan de sport. Hoe ze aan het racen zijn, maar ook hoe ze naar een race toeleven.' Volgens Alonso maakt leeftijd niet uit: 'Het maakt niet uit of je negentien jaar bent of dat je 42 of 43 jaar bent. Het is een manier van leven, ik wil dat bericht achterlaten voor de toekomst.'

In 2022 lijkt het erop dat Alonso meer kans maakt om een Grand Prix te winnen met Alpine dan dit jaar. Door de nieuwe regelgeving moeten de auto's dichter bij elkaar komen. Het zou dus competitiever moeten zijn dan dit jaar. Daardoor krijgen we spannendere races, maar ook meer verrassingen. Alonso blijft hoe dan ook bij Alpine, zelfs als de auto toch niet zo snel blijkt. 'Mijn plan is om op zijn minst nog twee of drie jaar in de sport te blijven', eindigt de Alpine-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws