Alonso over sterke punten Hamilton: 'Het is niet zo moeilijk om te blijven winnen' Formule 1
Formule 1

Alonso over sterke punten Hamilton: 'Het is niet zo moeilijk om te blijven winnen'

Alonso over sterke punten Hamilton: 'Het is niet zo moeilijk om te blijven winnen'

Alpine-coureur Fernando Alonso zegt dat zijn relatie met Mercedes-coureur Lewis Hamilton killer is geworden dan voorheen. De twee waren in 2007 teamgenoten bij McLaren maar hadden toen geen goede relatie met elkaar. Deze kwam pas de jaren daarna, toen Alonso vertrokken was bij McLaren en weer voor Renault reed.

De Spanjaard had net twee keer achter elkaar de titel gewonnen met Renault toen hij in 2007 voor McLaren besloot te rijden. Naast hem reed de toen 22-jarige Hamilton die zijn eerste Formule 1 seizoen reed. Hoewel Alonso al een aantal jaren actief was maakte ervaring niets uit tussen de twee. Beide coureurs eindigden met één punt achterstand achter wereldkampioen Kimi Räikkönen. Het klikte niet tussen de twee en Alonso verwijt dat McLaren. 'Het team kon de situatie niet aan en begeleidde ons niet goed', zegt Alonso tegen PA Media.

Alonso: 'We hadden begeleiding nodig'

Nadat de Spanjaard in 2008 terugkeerde naar Renault sprak hij vaker met Hamilton. Ze waren toen hechter dan ooit. 'We hebben in 2008, 2010 en 2011 met elkaar gesproken. We begrepen van elkaar dat we in 2007 niet goed werden geleid door onze bazen. We waren beiden erg jong en hadden een soort begeleiding nodig.' Alonso zegt dat hij en Hamilton daarna veel meer respecteerden en begrepen.

Hoewel de twee elkaar nog steeds respecteren, heeft Alonso het gevoel dat de relatie tussen hem en Hamilton killer is geworden. 'We hebben nog steeds een respectvolle relatie, maar het is wat killer dan voorheen. We hebben verschillende meningen over verschillende dingen. Lewis heeft een andere levensstijl dan velen van ons en dat scheidt ons', zegt de tweevoudig wereldkampioen.

Ervaring gaat Hamilton niet helpen tegen Verstappen

Nu heeft Hamilton geen strijd met Alonso, maar met Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Alonso heeft niet het idee dat de veertien jaar ervaring van Hamilton één van zijn sterke punten is. 'In de Formule 1 ben je altijd gemotiveerd', zegt Alonso. 'Als je het kampioenschap wint, start je het jaar daarna gewoon weer vanaf nul punten. Je reset dat seizoen weer en je wordt niet moe van de successen. Het is niet zo moeilijk om te blijven winnen, het is eigenlijk vrij eenvoudig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws