Alonso vergeet problemen tijdens het racen: 'Focus is zo hoog dat je dat vergeet' Formule 1
Formule 1

Alonso vergeet problemen tijdens het racen: 'Focus is zo hoog dat je dat vergeet'

Alonso vergeet problemen tijdens het racen: 'Focus is zo hoog dat je dat vergeet'

Alpine-coureur Fernando Alonso maakte dit jaar zijn terugkeer in de Formule 1 na een afwezigheid van drie jaar. Hoewel de tweevoudig wereldkampioen afgelopen weekend nog als derde over de streep kwam, duurde het toch wat langer dan verwacht voordat Alonso gewend was aan de auto. Het fietsongeluk dat hij voor het seizoen opliep zorgde voor wat vertraging bij de Alpine-coureur.

Op 11 februari werd Alonso tijdens het fietsen aangereden door een auto. De coureur liep een gebroken kaak op en wat kleinere verwondingen. 'De dokter zei dat ik na tien of twaalf dagen na de operatie weer in orde zou zijn', zegt Alonso in de podcast F1: Beyond The Grid. De Spanjaard maakte zich geen zorgen, maar heeft door het ongeluk wel wat van de voorbereiding moeten missen. 'Achteraf gezien had ik misschien meer tijd nodig gehad in de simulator.'

Alonso: 'Wat dat betreft is het een tegenvaller'

De tweevoudig wereldkampioen was bij alle testritten aanwezig en kon ook gewoon de seizoensopening in Bahrein rijden. Toch heeft hij het gevoel dat hij zonder het fietsongeluk eerder op 100 procent had gezeten: 'Het kostte me vijf of zes races voor ik helemaal gewend was aan de auto. Ik denk dat ik zonder het ongeluk in twee of drie races al 100 procent kon geven. Wat dat betreft is het een tegenvaller'.

Hoewel Alonso nu weer in goede vorm verkeert, moet er niet vergeten worden dat hij ondertussen alweer 40 jaar oud is. Volgend jaar zal hij de oudste coureur op de grid zijn omdat Kimi Räikkönen stopt. Alonso geeft toe dat hij fysiek wel wat van zijn leeftijd merkt. Zo heeft hij nu bijvoorbeeld meer last van jetlag: 'Toen ik jonger was kon ik in elke tijdzone slapen. Ik heb nu meer dagen de tijd nodig om te wennen aan een nieuwe tijdzone.'

Alonso focust zich volledig op het racen

Hoewel de Alpine-coureur nu wat ouder is, zegt hij dat zodra hij in de auto zit hij volledig gefocust is op het rijden. 'Als je in de auto zit, gaat er allemaal adrenaline door je lichaam heen. De focus is zo hoog dat je alle andere problemen om je heen vergeet, zowel fysiek als mentaal. Soms heb ik wel eens een persoonlijk probleem, maar dat vergeet ik zodra ik in de auto zit', eindigt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws