Alonso verlegt doel na P3 in Qatar: 'Zou dolgraag strijden met Hamilton en Verstappen' Formule 1
Formule 1

Alonso verlegt doel na P3 in Qatar: 'Zou dolgraag strijden met Hamilton en Verstappen'

Alonso verlegt doel na P3 in Qatar: 'Zou dolgraag strijden met Hamilton en Verstappen'

Afgelopen zondag vond de Grand Prix van Qatar plaats, waar Alpine-coureur Fernando Alonso verrassend derde werd. De Spanjaard gaf donderdag tijdens de persconferentie nog aan dat een podium er niet in zou zitten. Alonso was na afloop van de race daarom ook blij, maar wil nu meer met Alpine. Volgend seizoen wil hij strijden om plek drie in het constructeurskampioenschap.

'Nee er komt geen podium', zei Alonso toen hem werd gevraagd naar de komende drie races. De tweevoudig wereldkampioen dacht niet eens voorbij de top acht te kunnen komen. Door een goede kwalificatie en de straffen van Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, mocht Alonso vanaf P3 starten. Door de derde plaats durft Alonso al van wat meer te dromen.

Alonso: 'Volgend seizoen is voor iedereen een reset'

Door de nieuwe regelgeving die van kracht is in het volgende seizoen, hoopt de Spanjaard vaker de strijd aan te kunnen gaan met Lewis Hamilton en Verstappen. Alonso denkt dat Alpine een project kan ontwikkelen dat de auto in staat moet stellen om minimaal mee te vechten voor de derde plaats. 'Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende jaren gaat gebeuren', zegt Alonso geciteerd door Grande Premio. 'Ik zou dolgraag strijden met Verstappen en Hamilton.'

'Ik denk dat volgend seizoen voor iedereen een reset is. Wie volgend jaar een snelle auto maakt kan mee gaan strijden en het is aan ons om een snelle auto te maken.' Alonso denkt dat het spel volgend jaar veel tactischer gespeeld zal moeten worden. Alles komt namelijk dichter op elkaar te zitten. 'Het is niet zoals dit jaar dat we met dezelfde auto's verder gaan als het vorige seizoen', zegt de Alpine-coureur. 'Iedereen zal dezelfde kaarten hebben en daarom moeten we slimmer gaan spelen.'

Nieuwe regels overtuigen Alonso voor terugkeer

De nieuwe regelgeving is ook de reden dat Alonso terugkeerde naar de Formule 1. In 2018 besloot Alonso even een pauze te nemen van de Formule 1 en te gaan racen in onder andere Le Mans en IndyCar. Alonso wist zelfs Le Mans te winnen, maar is nu toch heel gelukkig om terug te zijn in de Formule 1. 'Ik heb mooie momenten toen meegemaakt, maar het is duidelijk dat ik hiervoor ben teruggekomen. Gezien de nieuwe reglementen is de derde plaats heel goed voor ons', eindigde Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws