Alpine klaar om voor podium te vechten: 'Het team is klaar, alleen de auto ontbreekt' Formule 1
Formule 1

Alpine klaar om voor podium te vechten: 'Het team is klaar, alleen de auto ontbreekt'

Alpine klaar om voor podium te vechten: 'Het team is klaar, alleen de auto ontbreekt'

Afgelopen weekend wist Alpine-coureur Fernando Alonso derde te worden op het Losail International Circuit tijdens de Grand Prix van Qatar. Het was het tweede podium van dit seizoen en het team van Alpine wil eigenlijk meer. Alpine-directeur Marcin Budkowski is namelijk onder de indruk van zijn coureurs en ook Alpine-coureur Esteban Ocon denkt dat er meer mogelijk is met een snellere auto in 2022.

Met de derde plaats van Alonso en de vijfde plaats van Ocon wist Alpine dit weekend er 25 punten bij te schrijven. Hierdoor heeft het team de vijfde plaats steviger in handen en wordt het lastiger voor AlphaTauri om Alpine in te halen met nog maar twee Grands Prix te gaan. 'We moeten zoveel punten op een vaste basis weten te scoren', zegt Budkowski tegen l'Équipe. Aan ambitie ontbreekt het niet bij Alpine. Het team wil in 2022 vaker mee gaan doen voor de podiumplekken en de overwinningen.

Ocon: 'Wat Fernando en ik hebben gedaan, was groots'

'Afgelopen weekend kwamen de punten niet omdat andere coureurs zo slecht reden, maar door ons eigen harde werken', voegt Budkowski toe. 'Het team en de coureurs zijn één en werken goed samen met elkaar. Het is ook fijn om Fernando erbij te hebben met zijn twintig jaar ervaring in de Formule 1. Hij wijst soms op dingen die anderen nog niet gezien hebben. Het ziet er dus goed uit voor de toekomst.'

Hoewel alle ogen op Alonso gericht waren afgelopen weekend, was Ocon ook uitermate tevreden met zijn vijfde plaats: 'Wat Fernando en ik hebben gedaan dit weekend, was groots.' De Fransman kijkt ook vooruit naar het volgende seizoen en hoopt dan regelmatiger dit soort prestaties te leveren. 'We willen voor de top vijf strijden. Daarna kunnen we ook strijden voor podiumplekken en misschien zelfs overwinningen. Het team is er klaar voor, alleen de auto ontbreekt nog.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws