Alpine wil eind 2024 meedoen met topteams: 'Willen races en mogelijk het kampioenschap winnen' Formule 1
Formule 1

Alpine wil eind 2024 meedoen met topteams: 'Willen races en mogelijk het kampioenschap winnen'

Alpine wil eind 2024 meedoen met topteams: 'Willen races en mogelijk het kampioenschap winnen'

Laurent Rossi denkt dat Alpine eind 2024 een kans maakt om aan te sluiten bij de topteams van de Formule 1. De CEO van Alpine is ambitieus en denkt dat het team sterk is op veel gebieden. Het doel is dan ook om een kampioenschap te winnen onder de nieuwe regelgeving.

'We zijn sterk op veel gebieden. We hebben een gewoon een competitief pakket nodig', zei Alpine-coureur Fernando Alonso na het einde van het Formule 1-seizoen in 2021. Het team eindigde vorig seizoen als vijfde en lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. 'We willen races winnen en mogelijk het kampioenschap winnen', zegt Rossi geciteerd door Formel1.de. 'Tegen het einde van 2024, begin 2025 willen we meedoen met de topteams.'

Rossi: 'Het is nu niet zo dat wij 200 miljoen uitgeven en zij 500 miljoen'

Volgens Rossi is er vier of vijf jaar voor nodig om een topteam te creëren. 'We zagen bij Mercedes en Red Bull dat het ze zeker vier of vijf jaar kostte om het team te creëren dat ze wilden hebben. Dus dat is de tijdlijn die we volgen.' De Fransman denkt dat Alpine klaar is om zichzelf te gaan ontwikkelen. 'Ik denk dat we alle tools hebben om een succesvolle omgeving te creëren. Iedereen begint opnieuw met dezelfde beperkingen.'

Volgens de CEO van Alpine zal het makkelijker worden om aan te haken bij de topteams. Het budgetplafond maakt het speelveld gelijker voor alle teams. 'Het is nu niet zo dat wij 200 miljoen uitgeven en dat zij 500 miljoen uitgeven.' Op dit moment mogen de teams elk maar 127 miljoen euro uitgeven aan de auto. Van 2023 tot 2025 zal het budgetplafond zakken naar 123 miljoen euro. 'De Formule 1 biedt voor ons zichtbaarheid aan de wereld. Het stelt ons in staat te produceren in landen die voor ons belangrijk zijn', eindigt Rossi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws