Andretti geeft F1-droom niet op: 'Het is de ultieme race-ervaring' Formule 1
Formule 1

Andretti geeft F1-droom niet op: 'Het is de ultieme race-ervaring'

Andretti geeft F1-droom niet op: 'Het is de ultieme race-ervaring'

Michael Andretti, voormalig Formule 1-coureur en teameigenaar van Andretti Autosport, is nog steeds van plan om toe te treden in de Formule 1 na zijn mislukte poging om het team van Sauber te kopen. De Amerikaan noemt de Formule 1 'de ultieme race-ervaring' en baalde ontzettend van de mislukte deal. Hij denkt dat de koningsklasse van de autosport een goed effect zou hebben op zijn merk.

Andretti runt op dit moment teams in de Formule E, de Extreme E en in IndyCar, maar hoopt nog steeds om toe te treden tot de Formule 1. 'Het is de grootste raceserie ter wereld en ik denk dat het wonderen kan doen voor ons merk', zegt de IndyCar-kampioen van 1991 geciteerd door RaceFans. 'Internationaal zijn we natuurlijk al aanwezig in de Formule E en de Extreme E, maar de Formule 1 zou echt het ultieme zijn. Daar heb ik altijd al interesse in gehad.'

Andretti: 'Waren 48 uur verwijderd van de deal'

Andretti probeerde eerder dit jaar het Formule 1-team van Sauber over te kopen, dat onder de naam Alfa Romeo rijdt. 'Het was echt teleurstellend dat de Sauber-deal niet tot stand is gekomen. We waren letterlijk 48 uur verwijderd van de deal op dat moment.' Er werd gezegd dat de Amerikaan te weinig geld had om het team over te kopen. Andretti zelf veegde die beweringen van tafel en zei dat juist Sauber met andere eisen kwam. Eerder probeerde de voormalig Formule 1-coureur ook om Racing Point over te kopen, maar dit team ging uiteindelijk naar Lawrence Stroll en rijdt nu onder de naam Aston Martin.

Voor Andretti zijn er weinig mogelijkheden over, aangezien er weinig teams te koop zijn momenteel. Mocht Andretti zijn eigen team willen beginnen dan zal hij eerst 200 miljoen dollar moeten betalen aan de huidige tien teams. Dat is een nieuwe regel die de Formule 1 heeft ingevoerd om de huidige teams te beschermen. 'Ik zou het nog steeds heel graag willen doen, maar teams zijn nu niet echt te koop. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt, maar voor ons merk zou de Formule 1 enorm goed zijn. Het is de ultieme race-ervaring', eindigt Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws