Australische ijzermijnbedrijf wil Williams Advanced Engineering overnemen Formule 1
Formule 1

Australische ijzermijnbedrijf wil Williams Advanced Engineering overnemen

Australische ijzermijnbedrijf wil Williams Advanced Engineering overnemen

Williams Advanced Engineering, de engineering tak van Williams F1, lijkt te worden overgenomen door Fortescue Metals Group. Fortescue werkte al sinds het begin van 2021 samen met Williams. Het Australische ijzermijnbedrijf heeft de doelstelling om vanaf 2030 CO2-neutraal te opereren.

Fortescue, de op drie na grootste mijnbedrijf voor ijzererts ter wereld, wil met Williams Advanced Engineering samenwerken om elektrische batterijen te ontwikkelen om het gebruik van diesel op het spoor, in het luchtverkeer en tijdens het mijnen te verminderen, zo meldt Reuters.com. In 2030 wil het bedrijf, net als de Formule 1, CO2-neutraal opereren.

Williams krijgt 164 miljoen pond voor overname

Het ijzerertsbedrijf werkte eerder samen met Williams aan een prototypebatterij om een elektrische vrachtwagen aan te drijven. Het bedrijf heeft voor dit jaar plannen ontwikkeld om een elektrische trein te ontwikkelen. Daar zullen meer details over dit jaar ook naar buiten treden. De eigenaar van Fortescue, Andrew Forrest, wil een van de groenste bedrijven worden van de wereld.

Fortescue wil dus het engineering- en batterijbedrijf van Williams overnemen voor zo'n 164 miljoen pond om zo een poging te wagen zijn bedrijf zo snel mogelijk CO2-neutraal te krijgen. Dat is omgerekend zo'n 195 miljoen euro. Het levert Williams dus in één keer een hele zak met geld op en Fortescue krijgt er schonere energie voor. De transactie zal naar verwachting eind maart worden afgerond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws