Binotto denkt dat Leclerc hoger kon eindigen: 'Zou 40 punten extra hebben gescoord' Formule 1
Formule 1

Binotto denkt dat Leclerc hoger kon eindigen: 'Zou 40 punten extra hebben gescoord'

Binotto denkt dat Leclerc hoger kon eindigen: 'Zou 40 punten extra hebben gescoord'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, denkt dat Charles Leclerc hoger had moeten eindigen in het eindklassement van de Formule 1. De Italiaan zegt dat de Ferrari-coureur veel pech heeft gehad dit seizoen en daardoor zo'n 40 punten heeft misgelopen dit seizoen. De zevende plaats is in de ogen van Binotto niet hoog genoeg voor de kwaliteit van Leclerc.

'We moeten niet vergeten dat Leclerc pech heeft gehad dit seizoen. In Monaco en in Budapest scoorde hij geen punten', zegt Binotto tegen RaceFans. Leclerc haalde in Monaco zelf poleposition, maar omdat hij in de laatste ronde van de kwalificatie in de muur belandde, kon hij niet starten in de race. 'Het is moeilijk te zeggen waar hij zou hebben gestaan als dat niet was gebeurd. Hij zou misschien 40 punten extra hebben gescoord dit seizoen.' De Italiaan denkt dat Leclerc dan hoger op de ranglijst zou hebben gestaan.

Binotto: 'Hij is altijd erg snel geweest'

'Ik ben blij om de progressie te zien die Charles heeft geboekt dit seizoen', zegt Binotto. De 52-jarige teambaas van Ferrari is tevreden over het derde seizoen van Leclerc bij Ferrari. 'Hij is altijd heel snel geweest in de kwalificatie, zelfs in de slotfase van het seizoen toen Carlos (Sainz red.) hem wat meer uitdaagde. Hij is altijd erg snel geweest.'

Leclerc eindigde dit seizoen als zevende terwijl zijn teamgenoot Sainz vijfde eindigde. Het verschil tussen de twee is wel heel klein te noemen. De Monegask scoorde vijf en een half punt minder dan zijn Spaanse collega. 'Ik kan alleen maar positief zijn over het seizoen van Leclerc', herhaalt Binotto. 'Hij heeft beter geleerd hoe hij de banden moet managen en verschillende racesituaties moet benaderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws