Binotto en Ferrari klaar voor 2022: 'Hebben alle mogelijke concepten getest' Formule 1
Formule 1

Binotto en Ferrari klaar voor 2022: 'Hebben alle mogelijke concepten getest'

Binotto en Ferrari klaar voor 2022: 'Hebben alle mogelijke concepten getest'

Mattia Binotto is met Ferrari open-minded het 2022-project aangegaan. De teambaas van Ferrari zag wel dat zijn team op sommige vlakken ruimte had voor verbetering en daar heeft de Italiaanse renstal zich dan ook op gefocust. Volgens Binotto is alles bij Ferrari nu aanwezig om races te gaan winnen in 2022.

'We hebben actie ondernomen op de dingen waarvan wij dachten dat we zwak waren', vertelt Binotto aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. Niet alleen de auto moet het goed gaan doen in 2022, maar ook het personeel van Ferrari. 'Er waren vier punten waar wij ons op hebben verbeterd: openheid, benadering van fouten, verantwoordelijkheidsgevoel en ten slotte het teamgevoel. Iedereen van Ferrari was hierbij betrokken.'

Binotto: 'Hebben alle concepten geanalyseerd'

De Italiaan wil nog niet teveel prijsgeven, maar zegt wel dat het 2022-project met een open blik is bekeken. 'Toen we de windtunnel ingingen hebben we elk mogelijke concept getest. Voordat we een definitief concept hadden, hebben we alle concepten geanalyseerd en geëvalueerd.' Volgens Binotto ligt het team op schema van het ontwikkelingsplan. Toch durft hij nog niet te stellen dat Ferrari direct competitief zal zijn in het begin van het seizoen.

De nieuwe regelgeving van de Formule 1 zorgt ervoor dat de auto's in 2022 wat gelijkwaardiger zouden moeten zijn aan elkaar. Door de nieuwe regelgeving verliezen de motoren wel 20 pk aan vermogen, zo vertelt Binotto. 'De verbrandingsmotor zal anders zijn. We zullen gaan rijden met een biobrandstof met tien procent ethanol. Dat heeft ons dus gedwongen om anders om te gaan met de verbranding.'

Ferrari mogelijk met ander ontwerp dan FIA

Ook stelt Binotto dat het team het chassis op een andere manier heeft benaderd. Daardoor zou het dus goed mogelijk kunnen zijn dat Ferrari een ander model gaat gebruiken dan het ontwerp van de FIA dat op Silverstone werd onthuld. 'Je zal zien dat we met een open blik aan dit project zijn begonnen als je kijkt naar het uiterlijk van onze auto.' Ferrari en Binotto lijken klaar te zijn voor het volgende Formule 1-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws