Binotto over voorsprong op McLaren: 'Je kan de schuld niet aan Ricciardo geven' Formule 1
Formule 1

Binotto over voorsprong op McLaren: 'Je kan de schuld niet aan Ricciardo geven'

Binotto over voorsprong op McLaren: 'Je kan de schuld niet aan Ricciardo geven'

Na de Grand Prix van Mexico is het nu de beurt aan McLaren om Ferrari aan te vallen voor de strijd om plek drie in het kampioenschap. Allebei de teams brachten een nieuwe coureur dit seizoen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto is ontzettend blij met zijn aanwinst Carlos Sainz. Hij wist 49 procent van de punten te scoren. McLaren-coureur Daniel Ricciardo wist maar 41 procent te scoren, maar Binotto denkt niet dat het aan Ricciardo ligt dat McLaren achterstaat.

'Er is geen enkele twijfel over dat twee goede coureurs je zeker helpen', zegt Binotto tegen Motorsportweek. 'Als je kijkt naar hoeveel punten Carlos binnen heeft gebracht, dan is dat zeker een factor waarom we voor McLaren staan. Ik denk dat de keuze om hem een Ferrari-coureur te maken de juiste is geweest.' Hoewel Ricciardo minder punten wist te scoren dan Sainz, zegt Binotto niet dat Ricciardo de schuldige is dat McLaren achterstaat.

Binotto: 'Wij hebben een aantal keer pech gehad'

'Als je kijkt naar dit seizoen zie je ook gewoon dat wij een aantal keer pech hebben gehad. In Monaco en Hongarije bijvoorbeeld viel Leclerc uit wat ons ook punten heeft gekost. Dus je kan Ricciardo hierin niet de schuld geven, dat zou fout zijn.' Binotto denkt zelf dat het ligt aan de upgrades die er aan de auto zijn gedaan. In Sochi besloot Ferrari om de nieuwe motor erin te zetten, waardoor Ferrari nu een stuk sneller is dan McLaren.

'Als ik kijk naar de laatste races dan zijn we alleen maar voor ze geweest', zegt de Italiaan. 'In Mexico lagen we een halve seconde voor ze en dat was ook het geval tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.' Binotto zegt dat de upgrade dus erg belangrijk is gebleken voor de eindfase van het seizoen. 'Sinds we de nieuwe powerunit hebben, zijn we een stuk beter qua performance.' Er zijn nog vier races te gaan en beide teams willen niet opgeven. Het belooft dus nog spannend te worden om plek drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws