Binotto: 'We moeten ons op alle fronten verbeteren' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'We moeten ons op alle fronten verbeteren'

Binotto: 'We moeten ons op alle fronten verbeteren'

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, kijkt met tevredenheid terug op de Grand Prix van de Verenigde Staten, zo meldt Sky Sport. Zo was hij zeer tevreden over Charles Leclerc. Wel baalde hij van de race van Carlos Sainz, die in potentie hoger had kunnen eindigen als zijn pitstop geen vertraging had. Hij verwacht meer van zijn team als ze de concurrentie te lijf willen gaan.

'Het was een geweldige race van Leclerc', vertelt Binotto. 'Hij was op sommige delen van het circuit net zo snel als de leiders. Charles heeft een goed resultaat voor ons neergezet en de auto optimaal gebruikt. Hij reed een foutloze race!' Leclerc eindigde de race op de vierde plaats, maar kreeg het niet voor elkaar een podiumplek te bemachtigen.

Binotto: 'In potentie kon hij hoger eindigen'

Binotto vulde ook nog wat aan bij de zevende plek van Sainz. 'Sainz reed een goede race en kon in potentie hoger eindigen. Helaas voor hem ging het fout bij de pitstop. We probeerden een undercut, maar dit pakte verkeerd uit en we verloren twee plaatsen.' Binotto vind dat ze op elk vlak beter moeten worden om zo de concurrentie te verslaan. 'We moeten onszelf verbeteren op alle fronten. Elk detail telt en zeker in de strijd met McLaren.'

'In Mexico zijn wij beter dan McLaren'

De Italiaanse teambaas blijft niet hangen bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij blikt ook vooruit naar de Grand Prix van Mexico. 'Op papier waren we hier (de Verenigde Staten, red.) niet de favoriet in vergelijking met McLaren. Toch zijn we hier vier punten op ze ingelopen en dat belooft veel goeds, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. In Mexico zijn wij beter dan McLaren en daar focussen we ons ook op.' Ferrari bezet momenteel de vierde plaats in het constructeurskampioenschap met 250,5 punten. McLaren staat derde met 254 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws