Bottas bedankt Mercedes voor afgelopen vijf jaar: 'Het was fijn om alle mensen te zien' Formule 1
Formule 1

Bottas bedankt Mercedes voor afgelopen vijf jaar: 'Het was fijn om alle mensen te zien'

Bottas bedankt Mercedes voor afgelopen vijf jaar: 'Het was fijn om alle mensen te zien'

Het Formule 1-seizoen zit er inmiddels op en sommige teams nemen afscheid van hun coureurs. Zo neemt Valtteri Bottas afscheid van Mercedes nadat hij er vijf seizoenen lang heeft gereden. De Fin zal daarna officieel deel gaan uitmaken van Alfa Romeo. De tienvoudig Grand Prix-winnaar ging nog een laatste keer langs bij de fabriek van Mercedes om de medewerkers te bedanken. Hij hield er een speciaal gevoel aan over.

Bottas ging samen met Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff naar de fabriek. Zij bedankten de medewerkers voor hun werk want zonder hen hadden zij nooit de constructeurstitel op kunnen eisen. De titel is een lichtpuntje dit seizoen aangezien Hamilton de coureurstitel aan zijn neus voorbij zag gaan. Mercedes is nog altijd boos over de beslissingen van de FIA en twijfelde lang om door te gaan met een hoger beroep. Uiteindelijk besloot het team om het niet door te zetten.

Bottas: 'Het is emotioneel voor me'

Door het winnen van de constructeurstitel verlaat Bottas het team van Mercedes met een honderd procent score. De Fin was vijf seizoenen lang onderdeel van het Duitse team en wist elk seizoen constructeurskampioen te worden samen met Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen noemde Bottas de ideale teamgenoot. Volgend seizoen zal George Russell de teamgenoot zijn van Hamilton. Via het Twitterkanaal van Mercedes deelde de 32-jarige coureur nog een laatste boodschap voor het team.

'Het is mijn laatste dag bij de Mercedes-fabriek en het is emotioneel voor me', begint de Fin in de video. 'Het was fijn om alle mensen te zien en ik voel me trots dat ik vijf jaar lang onderdeel ben geweest van dit team. Ook heb ik een paar FIA-coureurstrofeeën gewonnen. Het zijn natuurlijk niet de winnende trofeeën, maar ze staan wel ergens voor. Bedankt voor alle support, het betekent veel voor me. Het was een hele speciale dag voor me.'

Hamilton de favoriet bij de bookmakers voor 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws