Bottas laat strategie los: 'Dan kunnen we het beste verdedigen tegen Verstappen' Formule 1
Formule 1

Bottas laat strategie los: 'Dan kunnen we het beste verdedigen tegen Verstappen'

Bottas laat strategie los: 'Dan kunnen we het beste verdedigen tegen Verstappen'

De Mercedes-coureurs zijn onderweg naar het circuit en ze worden met veel enthousiasme ontvangen door de Braziliaanse fans. Tijdens de drivers parade werden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas een aantal vragen gesteld. Zo spreekt Hamilton een woordje Portugees en weet Bottas waar de Mercedes-auto het sterkste zal zijn.

'Ik zou niet zeggen dat ik een rockster ben', zegt Hamilton tegen de F1-verslaggeefster. De Brit wordt met veel gejuich onthaald in Brazilië. Vervolgens besluit de zevenvoudig wereldkampioen een aantal woorden Portugees te spreken voor zijn Braziliaanse fans. 'Ik hou van Brazilië', zegt de rivaal van Max Verstappen in het Portugees. Daarna gaat hij weer serieus verder met het interview. 'Ik heb nog nooit zoveel liefde ontvangen in Brazilië. Elk jaar is het fantastisch om hier te zijn.'

Bottas: 'Op de rechte stukken zijn we het best'

Hamilton zegt dat hij het jammer vond dat hij vorig jaar niet in Brazilië kon zijn. 'De wereld heeft heel wat meegemaakt. Het is daarom fijn om weer terug te zijn en de support die ik hier krijg is fantastisch.' Dan verklapt Hamilton hoe hij de Portugese woorden kent. 'Iemand van de crew komt uit Brazilië. Hij zei die woorden tegen mij en ik probeerde ze te onthouden. Volgende keer zal ik nog meer woorden leren', eindigt de Brit het interview.

Bottas had een serieuzer gesprek op de paradekar. Hij begon over de voordelen die hij met zijn auto op jet circuit heeft. 'Op de rechte stukken zullen we het beste zijn', begint de Fin. 'Dat zijn dan ook de momenten waarop we het beste kunnen verdedigen tegen Verstappen. Daardoor kunnen we de leiding houden na de start.' Volgens Bottas liggen Mercedes en Red Bull Racing dichtbij elkaar qua snelheid. De rechte stukken zullen dus sleutelmoment zijn waarop Bottas moet presteren in de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws