Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij gaat altijd tot het gaatje' Formule 1
Formule 1

Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij gaat altijd tot het gaatje'

Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij gaat altijd tot het gaatje'

Valtteri Bottas is gedurende zijn tijd bij Mercedes onder de indruk geraakt van de werkethiek en levensstijl van Lewis Hamilton. De Fin reed vijf jaar lang voor Mercedes een heeft de zevenvoudig wereldkampioen dus goed leren kennen. De Brit heeft een hele andere manier van leven dan de rest van de coureurs.

'Ik bevond me in een positie waarin ik Lewis ook heel erg goed leerde kennen als mens en niet alleen als Formule 1-kampioen. Alles wat hij heeft bereikt heeft hij volledig verdiend', vertelde Bottas tegen GPFans. Hamilton wordt er nog wel eens van beschuldigd dat hij te veel bezig zou zijn met randzaken. 'Natuurlijk is zijn levensstijl anders dan de rest van de coureurs', vertelt Bottas. 'Hij kan een dag voor het raceweekend nog in New York zitten, maar dat doet niets af aan zijn werkethiek in de Formule 1. Hij gaat altijd tot het gaatje.'

Bottas: 'Het was best moeilijk om een hoofdrol te spelen'

De Britse Mercedes-coureur zit al sinds 2013 bij het Duitse Formule 1-team en heeft daar een leidende rol. Bottas kwam in 2015 bij Mercedes, maar wist nooit Hamilton te verslaan. De 37-jarige coureur was simpelweg te dominant. 'Voor mij was het best moeilijk een hoofdrol te spelen. Hij zit natuurlijk al een lange tijd bij Mercedes en hij is behoorlijk dominant.' Bottas moest vaak zijn eigen race opofferen zodat Hamilton het betere resultaat kon behalen in de strijd om de wereldtitel.

De Fin vertelt wel dat hij ook dingen heeft geleerd van zijn voormalig teamgenoot. 'Bij het afstellen van de auto heb ik zeker een paar dingen geleerd', vertelt Bottas. Toch was er ook een wisselwerking tussen de twee. 'Vaak moest ik mijn setup voor de kwalificatie op het laatste moment met hem delen.' Bottas kan na zoveel jaar bij Mercedes de sterke punten van Hamilton wel opnoemen. 'Hij is heel goed in bandenmanagement en hij vindt altijd wel een manier om een stint te verlengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws