Bottas verklaart keuze voor Alfa Romeo: 'Moet zeggen dat het geen gemakkelijke keuze was' Formule 1
Formule 1

Bottas verklaart keuze voor Alfa Romeo: 'Moet zeggen dat het geen gemakkelijke keuze was'

Bottas verklaart keuze voor Alfa Romeo: 'Moet zeggen dat het geen gemakkelijke keuze was'

Valtteri Bottas zal in 2022 gaan rijden voor Alfa Romeo, maar vertelt dat hij ook had kunnen kiezen voor een terugkeer naar zijn oude team Williams. De Fin reed van 2013 tot het einde van 2016 voor Williams en maakte daarna de overstap naar Mercedes. De voormalig Mercedes-coureur vond het lastig om te kiezen tussen Alfa Romeo en Williams.

'De enige opties waar ik een meerjarige contract kon krijgen, waren Alfa Romeo en Williams', vertelt Bottas in de Beyond The Grid-podcast. 'Ik moet zeggen dat het geen gemakkelijke keuze was. Ik probeerde zoveel mogelijk informatie te krijgen, terwijl ik tegelijkertijd mijn instinct volgde op basis van alleen de feedback die ik had.' De keuze viel uiteindelijk op Alfa Romeo, maar de 32-jarige coureur denkt dat Williams wel bezig is met een goede ontwikkeling.

Bottas: 'Had het gevoel dat Alfa Romeo de beste keuze was'

Maar waarom koos de Fin dan voor het team van Alfa Romeo en niet voor zo'n voormalig werkgever Williams? 'Op de één of andere manier had ik het gevoel dat Alfa Romeo de beste keuze voor mij was.' De tienvoudig Grand Prix-winnaar noemt één van de belangrijkste redenen de laatst uitgeruste Ferrari-motor. Voor het eerst in zijn carrière zal de Fin geen gebruik gaan maken van een Mercedes-krachtbron. 'Het is leuk om over te schakelen naar een krachtbron die niet van Mercedes is', vertelt Bottas.

Bottas is vervangen door de voormalig Williams-coureur George Russell en een overstap naar Williams had aan de ene kant wel logisch geweest. Het lijkt er dus op dat de Fin zijn connecties met Mercedes wil verbreken en daarom met een Ferrari-motor wil rijden. Bottas zal samen met Guanyu Zhou een koppel vormen bij Alfa Romeo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws