Brawn over de 'deal' tussen Red Bull en Masi: 'Dat was niet echt een deal' Formule 1
Formule 1

Brawn over de 'deal' tussen Red Bull en Masi: 'Dat was niet echt een deal'

Brawn over de 'deal' tussen Red Bull en Masi: 'Dat was niet echt een deal'

Dit Formule 1 seizoen zal aankomend weekend ten einde komen in Abu Dhabi, maar Ross Brawn blijft in zijn column stilstaan bij de meest recente wedstrijd. Managing Director Ross Brawn kijkt terug op de chaotische Grand Prix van Saoedi-Arabië. Zo vond hij dat wedstrijdleider Michael Masi goed bezig was met het leiden van deze chaotische race.

Brawn vindt dat de FIA uitstekend heeft gepresteerd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, waarin tal van incidenten waren. 'Ik vind dat de FIA en wedstrijdleider Michael Masi deze wedstrijd goed begeleidden, want het was een extreem lastige race. Ik weet dat sommige mensen bepaalde beslissingen controversieel vinden, maar dat vind ik niet', zegt Brawn op de officiële website van de Formule 1.

Brawn: 'Dat was ontzettend goed van Michael'

Tijdens de tweede rode vlag werd er via de boordradio gecommuniceerd door de FIA met Mercedes en Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal kreeg het aanbod om Verstappen vanaf de derde positie te laten starten tijdens de herstart. Hij zou dan achter Esteban Ocon en Lewis Hamilton terechtkomen, maar hij zou geen straf ontvangen voor een eerder incident. 'Dat was ontzettend goed van Michael. Het alternatief was namelijk dat Verstappen een tijdstraf zou krijgen.'

'Normaal gesproken zou de wedstrijdleider ook zeggen dat de coureur de plek terug moet geven als deze een onrechtvaardige inhaalactie zou hebben gedaan. Het was ook geen deal. Het was eigenlijk heel simpel: je aanvaardt de beslissing van de wedstrijdleider met de bekende uitkomst of het incident wordt doorgespeeld naar de stewards', zegt Brawn, die dit weekend erg 'tricky' vond voor de wedstrijdleiding.

Horner niet eens met beslissingen wedstrijdleiding

Niet iedereen was het eens met de beslissingen van de wedstrijdleiding en de stewards. Zo zei Red Bull-teambaas Christian Horner al eerder dat Masi te onervaren was voor deze race. De Brit zei vervolgens dat de sport op dat moment de ervaring van Charlie Whiting miste, de vorige wedstrijdleider. Volgens Horner waren de straffen voor Verstappen niet terecht en de 48-jarige teambaas maakte dat ook duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws