Brawn zag zeurende teams na onthulling regels 2022: 'Er waren klachten en tranen' Formule 1
Formule 1

Brawn zag zeurende teams na onthulling regels 2022: 'Er waren klachten en tranen'

Brawn zag zeurende teams na onthulling regels 2022: 'Er waren klachten en tranen'

Ross Brawn vertelt dat de teams aan het zeuren waren toen de nieuwe regels voor 2022 werden geïntroduceerd. Later beseften de teams pas dat de nieuwe regels juist kansen boden en was het gezeur snel voorbij. De sportief directeur van de Formule 1 denkt dat de nieuwe regels en auto's goed zullen zijn voor de sport.

'Toen de teams de regels voor het eerst zagen, waren er klachten en tranen over het feit dat we ze hadden uitgeschakeld', vertelt Brawn tegen New York Times. 'Na een tijdje begonnen ze de regels te analyseren en realiseerden ze zich dat ze veel potentie hadden.' In 2022 zullen de auto's veel gelijkwaardiger aan elkaar zijn dan de auto's die in 2021 nog rondreden. De Formule 1 wil de sport spannender maken en daar hoort deze regelverandering bij.

Brawn: 'Tot nu toe zijn er geen middelen ingezet om het probleem op te lossen'

Brawn is blij dat de Formule 1 de auto's uit 2021 vaarwel zegt. Ze waren volgens hem niet goed in racen, hoe geavanceerd de auto's ook waren. Het doel van 2022 is dat de auto's makkelijker elkaar kunnen volgen en het inhalen stimuleren. 'Er is lang het vermoeden geweest dat de auto's niet erg vriendelijk zijn als het gaat om tegen elkaar racen. De prestaties van de auto zouden minder worden als je achter een andere auto zou zitten', vertelt de Brit.

'Tot nu toe zijn er geen middelen ingezet om dit probleem op te lossen. De regels zijn ontwikkeld door de teams, die over alle kennis, ervaring en fondsen beschikten. De regels evolueren door voorstellen en suggesties van de teams. Er is nooit prioriteit geweest om de auto's vriendelijker tegenover elkaar te maken zodat racen makkelijker wordt. Dat is nu plots wel gebeurd', eindigt Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws