Brown over ontwikkeling McLaren: 'Willen competitiever zijn dan vorig seizoen' Formule 1
Formule 1

Brown over ontwikkeling McLaren: 'Willen competitiever zijn dan vorig seizoen'

Brown over ontwikkeling McLaren: 'Willen competitiever zijn dan vorig seizoen'

Zak Brown verwacht niet dat McLaren in 2022 al mee kan vechten om de titel, ondanks dat de regels veranderen. Volgens de CEO van McLaren is het team uit Woking nog volop bezig zijn infrastructuur te veranderen. Zo komt er onder andere in de toekomst een nieuwe windtunnel die het team wil gaan gebruiken.

'Ik denk niet dat het kampioenschap een realistisch doel is. We zijn druk bezig om onze infrastructuur aan te pakken en dan met name de windtunnel', vertelt Brown geciteerd door Motorsport.com. Brown is sinds 2016 actief bij McLaren en sindsdien is er een stijgende lijn te zien. In 2017 werd het team dan nog negende, wat natuurlijk een schande is voor een team als McLaren, maar daarna werden de resultaten beter. In 2020 werd het team nog derde en ook dit seizoen vocht het met Ferrari voor de derde plaats.

Brown: 'Ik wil niet op Aston Martin lijken'

'De windtunnel is zo'n belangrijk middel in de ontwikkeling van de auto, maar daar worden we nu nog in gehinderd', vertelt de 50-jarige McLaren-CEO. 'Kunnen we een wedstrijd winnen? We wonnen er vorig seizoen eentje, bijna twee. Ik wil nu echter geen voorspellingen doen. Ik wil niet op Aston Martin lijken. Zij zeiden: 'jullie hebben nog niks gezien.' Vervolgens ging het alleen maar achteruit.'

Aston Martin, toen nog Racing Point, werd in 2020 nog vierde in de Formule 1 en maakte indruk met 'de roze Mercedes'. Het team werd zwaar getroffen door de nieuwe aerodynamica regels en eindigde in 2021 als zevende. Brown wil dus niet zo afgaan als het Britse team. 'Wij willen gewoon competitiever zijn dan dat we vorig seizoen waren', vertelt de McLaren-CEO. Voor het eerst sinds 2012 wist het team een overwinning te pakken wat tevens de enige één-twee overwinning van het seizoen was. Het lijkt de goede kant op te gaan met McLaren en het is een team waar de rest rekening mee zal moeten houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws