Brown verwacht dat Hamilton terugkeert in 2022: 'Hij is een vechter' Formule 1
Formule 1

Brown verwacht dat Hamilton terugkeert in 2022: 'Hij is een vechter'

Brown verwacht dat Hamilton terugkeert in 2022: 'Hij is een vechter'

Zak Brown verwacht dat Lewis Hamilton in 2022 gewoon weer op de grid zal staan, ondanks dat het sinds de seizoensfinale in Abu Dhabi erg stil is rondom de Brit. De CEO van McLaren zegt dat de zevenvoudig wereldkampioen een echte racer is en racers willen volgens hem altijd racen.

'Ik denk dat hij wel terugkomt', vertelt Brown aan Motorsport.com. 'Hij zal vast en zeker heel erg boos zijn, maar hij is een racer en racers willen racen. Hij is bovendien een vechter en is erg in vorm. Ik denk dat hij zal terugkomen om te proberen die achtste titel te winnen.' Hamilton is op dit moment recordhouder samen met Michael Schumacher als het gaat om het meeste aantal Formule 1-titels. De Brit is erop gebrand om het alleenrecht te hebben op dat record.

Brown: 'Ik zou niet geschokt zijn als hij besluit te stoppen'

'Volgens mij is hij nog niet klaar om te stoppen', vertelt de CEO van McLaren. 'Maar dat is hoe ik er persoonlijk over denk. Ik denk dat hij er nog niet klaar voor is om zijn helm aan de wilgen te hangen en ik denk niet dat hij vanwege een incident zal stoppen.' Toch is de 50-jarige Amerikaan niet helemaal zeker van zijn zaak. 'Ik ken Lewis niet zo goed. Ik zou niet geschokt zijn als hij toch besluit te stoppen. Dus ik denk niet dat iemand voor lief moet nemen dat hij terugkomt.'

'Misschien heeft hij nog geen besluit genomen', gaat Brown verder. De CEO van McLaren doet een suggestie waarom het zo lang stil is rondom de 37-jarige Mercedes-coureur. 'Misschien neemt hij nu wel alle tijd om een besluit te nemen om echt zeker te zijn van zijn zaak. Als die beslissing genomen is, is er geen weg meer terug. Ik denk dat we niet moeten uitsluiten dat hij stopt. We moeten er in ieder geval niet lichtzinnig over doen.'

Brown denkt niet dat Hamilton anders zal rijden bij terugkeer

Mocht Hamilton wel terugkeren aankomend seizoen, dan verwacht Brown niet een heel andere coureur te zien. 'Lewis is één van de meest intelligente coureurs die er is. Hij is altijd erg gefocust wanneer hij in de auto zit en het vizier omlaag gaat.' Brown verwacht niet dat de emoties van Hamilton de overhand zullen nemen. 'Ik heb hem nooit echt op een emotionele manier zien rijden. Neem de wedstrijd in Saoedi-Arabië. Hij reed daar een ongelofelijke race. Hij hield het hoofd daar koel net zoals in Brazilië. Hij is niet voor niet zeven keer wereldkampioen geworden', eindigt Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws