Brown zag Hamilton en Verstappen 'meest giftige' titelstrijd uitvechten sinds Senna en Prost Formule 1
Formule 1

Brown zag Hamilton en Verstappen 'meest giftige' titelstrijd uitvechten sinds Senna en Prost

Brown zag Hamilton en Verstappen 'meest giftige' titelstrijd uitvechten sinds Senna en Prost

Zak Brown zegt dat de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen de meest giftige strijd was sinds Ayrton Senna en Alain Prost. Het harde gevecht tussen de twee coureurs zorgde eindelijk weer voor wat spanning in de Formule 1 en de fans zullen dus hopen dat zo'n gevecht zich zal herhalen in 2022. De CEO van McLaren heeft in ieder geval genoten van 2021.

'Het was vanaf het begin tot het einde een geweldig jaar', zegt Brown tegenover de Braziliaanse tak van Motorsport.com. De 50-jarige McLaren-CEO legt uit wat hij zo geweldig vond aan 2021. 'We hadden veel verhalen, te beginnen met het gevecht tussen Lewis en Max om de titel. Ik heb me sinds Senna en Prost niet meer zo'n giftige strijd gezien tussen twee coureurs en teams.' De teams en coureurs vlogen elkaar regelmatig in de haren, wat er ook voor zorgde dat de strijd nog mooier werd.

Brown: 'Geloof niet dat de Formule 1 ooit zo spannend is geweest'

Er zijn natuurlijk meer titelgevechten uitgevochten na Senna en Prost. Zo was er in 2008 het gevecht tussen Hamilton en Felipe Massa en daarna was er nog een gevecht tussen Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Ook het gevecht in 2016 tussen Nico Rosberg en Hamilton was een geweldige strijd, maar het kon niet tippen aan 2021. 'Ze (Hamilton en Verstappen red.) kregen absoluut een hekel aan elkaar', vertelt Brown. Verstappen heeft na afloop van het seizoen zelfs gezegd dat Hamilton en hij elkaar soms haatten.

Het titelgevecht heeft gelukkig geen moment teleurgesteld, omdat de machtsbalans verschuift. 'Eerst dachten we dat Mercedes zou winnen, maar Max heeft ook een tijdje gedomineerd', vertelt de McLaren-CEO. Toch wil de Amerikaan het 2021-seizoen niet alleen tot Hamilton en Verstappen beperken. 'In Monza was het geweldig omdat McLaren daar een één-twee overwinning behaalde.' Ook de overwinning van Esteban Ocon en de verrassende resultaten van Williams droegen bij aan het succesvolle seizoen. 'Ik geloof niet dat de Formule 1 ooit zo spannend is geweest', eindigt Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws