Brundle hekelt gridstraf Verstappen: 'De rijders zagen dat er niets aan de hand was' Formule 1
Formule 1

Brundle hekelt gridstraf Verstappen: 'De rijders zagen dat er niets aan de hand was'

Brundle hekelt gridstraf Verstappen: 'De rijders zagen dat er niets aan de hand was'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen kreeg tijdens de Grand Prix van Qatar wederom te maken met de FIA. Deze keer kreeg de Nederlander een gridstraf van vijf plaatsen voor het negeren van een dubbele gele vlag. Hoewel de wedstrijdleiding zelf al had aangegeven dat niets aan de hand was, stond er toch één marshal te zwaaien met een dubbele gele vlag. Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur, vindt de straf heel zwaar.

De marshal stond tijdens de kwalificatie met twee gele vlaggen te zwaaien omdat AlphaTauri-coureur Pierre Gasly problemen had met zijn auto. De wedstrijdleiding gaf al aan dat er niets aan de hand was en dat de coureurs gewoon door konden rijden. Daarom negeerde Verstappen ook de marshal. Achteraf werd hij toch bestraft door de FIA. 'Ik ben het er absoluut mee eens dat gele vlaggen gerespecteerd moeten worden en een hoge prioriteit hebben', zegt Brundle in zijn column op Sky Sports.

Brundle: 'De elektronische vlaggen gaven niks aan'

Toch neemt Brundle het op voor de Nederlandse Red Bull-coureur: 'In de cockpit konden de rijders zien dat er niets aan de hand was. De elektronische vlaggen gaven niets aan en op hun stuur was ook geen gele vlag te zien.' Naderhand werden Verstappen, Valtteri Bottas en Carlos Sainz op het matje geroepen. Verstappen kreeg een straf van vijf plaatsen en Bottas een straf van drie. Sainz kreeg geen straf wat de verwarring des te groter maakte.

'Toch maakte het niks uit voor Verstappen', zegt Brundle. 'Hij wist alsnog als tweede over de finish te komen. Bottas was zeer waarschijnlijk ook derde geworden als hij geen lekke band had gehad.' De snelheid van Hamilton was voor Verstappen niet te evenaren, maar de Nederlander wist de schade zoveel mogelijk te beperken door tweede te worden en de snelste raceronde te rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws