Brundle ziet betere coureurs dan Vettel: 'Ik zou hem niet in mijn top vijf plaatsen' Formule 1
Formule 1

Brundle ziet betere coureurs dan Vettel: 'Ik zou hem niet in mijn top vijf plaatsen'

Brundle ziet betere coureurs dan Vettel: 'Ik zou hem niet in mijn top vijf plaatsen'

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel is in het verleden vier keer wereldkampioen geworden en hoopt met de ambitieuze plannen van Aston Martin er misschien nog een vijfde titel aan toe te voegen. Formule 1-commentator Martin Brundle denkt echter dat Vettel zijn beste tijd al achter hem ligt.

'Ik denk dat als je een top vijf zou maken van de huidige coureurs, dan zou Vettel er niet tussen zitten. Zijn beste tijd ligt achter hem', zegt Brundle tegenover Sky Sports. 'Soms mist hij net iets extra's in een wiel aan wiel gevecht. Dat had hij altijd al, maar de laatste jaren is het alleen maar toegenomen.' Brundle vindt vele coureurs veel beter dan Vettel op het moment. Zo staan Max Verstappen en Lewis Hamilton aan de top, maar ook Charles Leclerc, Lando Norris en George Russell zijn beter volgens hem.

Brundle: 'Nog steeds indrukwekkend dat hij zo gemotiveerd is'

'Seb heeft natuurlijk de laatste jaren veel meer bereikt dan alleen een podium, maar ik zou hem niet in mijn top vijf plaatsen', zegt Brundle. Toch bedoelt Brundle het niet respectloos richting de Duitser. Hij vindt het fantastisch dat de viervoudig wereldkampioen zich staande weet te houden. 'Ik heb veel respect voor Vettel en vindt het nog steeds indrukwekkend dat hij zo gemotiveerd is.'

De Duitse coureur zal volgend seizoen ook nog deel uit gaan maken voor Aston Martin en Brundle denkt dat de kennis en ervaring van Vettel van pas gaan komen voor Aston Martin. Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin, heeft al ambitieuze plannen gemaakt met het Britse team. De Canadees heeft het plan gemaakt om Aston Martin over vijf jaar wereldkampioen te maken en Vettel kan daar een belangrijke rol in gaan spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws