Budkowski vreesde klapband voor Alonso: 'Banger voor bandenslijtage dan voor Pérez' Formule 1
Formule 1

Budkowski vreesde klapband voor Alonso: 'Banger voor bandenslijtage dan voor Pérez'

Budkowski vreesde klapband voor Alonso: 'Banger voor bandenslijtage dan voor Pérez'

Alpine-coureur Fernando Alonso wist tijdens de Grand Prix van Qatar als derde over de eindstreep te komen. Het was een verrassing voor iedereen, ook voor Alpine zelf. Alpine-directeur Marcin Budkowski was onder de indruk van de tweevoudig wereldkampioen en hoopt nu met Alpine de vijfde plaats in het kampioenschap vast te houden.

'We wisten niet eens of hij over de finish heen zou komen, terwijl hij zo goed met zijn banden omging', zegt Budkowski tegen AS. De derde plaats van Alonso is het tweede podium dit seizoen voor Alpine, na de overwinning van Esteban Ocon in Hongarije. Dit zorgt ervoor dat Alpine de vijfde plaats steviger in handen heeft. Dit is ook het einddoel voor het team uit Enstone.

Budkowski: 'Wisten niet zeker of hij over de finish zou komen'

Budkowski weet eigenlijk niet zeker of hij de derde plaats van Alonso aan zag komen: 'Ik weet het niet, je hoopt er altijd op tijdens een race. We lagen op de podiumpositie en die probeerden we ook te verdedigen. Daarom kozen we ook voor een één-stop-strategie omdat we dachten dat die sneller zou zijn. Het zorgde wel voor heel veel stress.' Alonso moest tijdens zijn laatste stint Sergio Pérez achter zich houden, maar tegelijkertijd ook zijn banden managen.

'Voor ons was het duidelijk dat als Fernando gewoon door zou rijden, hij Pérez wel achter zich zou houden. We wisten alleen niet zeker of hij over de finish zou komen. De banden moesten goed blijven terwijl Pérez achter hem aan zat. We waren meer bezorgd over de slijtage van de banden dan de druk van Pérez.' Eerder in de race was al te zien dat Valtteri Bottas een klapband kreeg. Ook George Russell, Nicholas Latifi en Lando Norris ervoeren dit probleem. De bezorgdheid van Budkowski kwam dus niet uit het niets.

Alpine wil in 2022 vechten voor podium

Alonso is sinds dit seizoen weer terug in de Formule 1. Zijn laatste podium dateerde voor de race van Qatar nog uit 2014. Er zat zeven jaar tussen voordat de Spanjaard weer op het podium mocht staan. 'Hij heeft het echt verdiend na zo'n lange tijd. Hij heeft al eerder een paar races gereden waarvoor hij een podium verdiende en het is hem nu gelukt in Qatar. In 2022 hopen we een auto te hebben die snel genoeg is zodat we vaker voor het podium kunnen vechten', eindigt Budkowski.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws