Button nerveuzer tijdens interviews Verstappen en Hamilton dan tijdens eigen kampioenschap Formule 1
Formule 1

Button nerveuzer tijdens interviews Verstappen en Hamilton dan tijdens eigen kampioenschap

Button nerveuzer tijdens interviews Verstappen en Hamilton dan tijdens eigen kampioenschap

Voormalig Formule 1-coureur en oud-wereldkampioen Jenson Button was de man die na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi de top drie mocht gaan interviewen. De Brit had zich erop voorbereid dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton het kampioenschap zou gaan winnen, maar dat liep toch net even anders dan gedacht. Button vertelt hoe hij de titelstrijd tussen de twee heeft ervaren.

'Ik was nerveuzer tijdens de interviews dan tijdens de laatste race in 2009, toen ik zelf vocht voor het kampioenschap', zo vertelt Button bij BBC Radio 5. 'Het was best intens en om eerlijk te zijn had ik de vragen al klaarliggen voor als Lewis het kampioenschap zou winnen.' De voormalig coureur van onder andere Brawn GP ging er dus niet van uit dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen het wereldkampioenschap alsnog zou opeisen.

Button: 'Je kon de spanning voelen bij Lewis'

'De vragen moesten dus snel veranderen. Het was zwaar en je kon de spanning voelen bij Lewis.' De reden dat Button de spanning kon voelen is niet vreemd. Hamilton gaf al aan dat hij zich bestolen voelde door de FIA en dat de regels door de wedstrijdleiding niet goed werden gehanteerd. Verstappen daarentegen was juist ontzettend blij met de overwinning door de kans die hij heeft gekregen. 'Je kan Max niet de schuld geven, hij heeft niets fout gedaan', zegt Button.

Veel mensen waaronder werknemers van Mercedes noemen de titel van Verstappen controversieel door de invloed van de wedstrijdleiding. Niet alleen de Red Bull-coureur heeft een titel die in twijfel wordt getrokken door sommige toeschouwers. Ook Button heeft zijn titel in 2009 verdient dankzij een handig trucje van Brawn GP. Het team van Button gebruikte in 2009 een dubbele diffuser. Veel teams hadden hier niet aan gedacht en Button kon optimaal profiteren de eerste zeven races door zes keer te winnen. De andere teams gebruikten later ook een dubbele diffuser, maar Button was niet meer in te halen en won de titel uiteindelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws