Capito weet wat Russell kan doen bij Mercedes: 'George is buitengewoon' Formule 1
Formule 1

Capito weet wat Russell kan doen bij Mercedes: 'George is buitengewoon'

Capito weet wat Russell kan doen bij Mercedes: 'George is buitengewoon'

Voor twee races is George Russell nog Williams-coureur. Na dit seizoen maakt hij de overstap naar Mercedes en wordt hij de teamgenoot van Lewis Hamilton. Hoewel Russell hoogstwaarschijnlijk in het begin van het seizoen zal moeten wennen aan zijn nieuwe auto, denkt Williams-teambaas Jost Capito dat de 23-jarige coureur meteen de druk op Hamilton zal opvoeren.

Capito is sinds juni 2021 de teambaas bij Williams, maar het halve seizoen bij de renstal kan al als succesvol worden bestempeld. Het team lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben, maar verliest volgend jaar met Russell wel zijn beste coureur. Capito heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de motorsport en ziet dat de Britse rijder uitzonderlijke kwaliteiten bezit. 'Hij kan het Hamilton volgend jaar heel lastig gaan maken. Ik heb met veel coureurs gewerkt, maar George is buitengewoon', zegt Capito, geciteerd door PlanetF1.

Capito: 'Hij weet hoe hij een team achter zich krijgt'

'Hij weet hoe hij een team achter zich kan krijgen', gaat Capito verder. 'Op zijn 23e is hij al vergevorderd en het is heel knap hoe hij met de druk omgaat. Hoe hoger de druk op hem is, des te beter gaat hij presteren.' De teambaas en CEO van Williams sprak ook met Mercedes-teambaas Toto Wolff over Russell. Beide zijn van mening dat de jonge Brit geen seizoen nodig heeft om te wennen, maar gelijk de druk op Hamilton op kan voeren.

'Hij is mentaal en rijtechnisch sterk genoeg om de druk op Hamilton op te voeren', zegt Capito. 'Dat is wat hij wil en daarom concurreert hij.' Hoewel Capito baalt van het vertrek van zijn top coureur, is hij ook blij voor hem. 'Hij kan nu bij een absoluut topteam gaan rijden. We hadden hem natuurlijk graag gehouden, maar met Alexander Albon hebben we een goede vervanger. Albon past goed bij het team, is hongerig en kan zorgen dat we de juiste stap voorwaarts gaan zetten.'

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Saoedi-Arabië? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws