CEO Yas Marina Circuit: 'Hebben goede hoop dat kampioenschap hier wordt beslist' Formule 1
Formule 1

CEO Yas Marina Circuit: 'Hebben goede hoop dat kampioenschap hier wordt beslist'

CEO Yas Marina Circuit: 'Hebben goede hoop dat kampioenschap hier wordt beslist'

Aankomend weekend is het Formule 1-circus in Saoedi-Arabië om daar de voorlaatste race te rijden. Red Bull Racing-coureur Max Verstappen zou in Jeddah al voor het eerst in zijn carrière kampioen kunnen worden, maar niet iedereen hoopt dat de beslissing daar zal vallen. Saif Rashid Al Noaimi, de plaatsvervangende CEO van het Yas Marina Circuit, hoopt juist dat de beslissing in Abu Dhabi valt.

De laatste keer dat de titel beslist werd tijdens de laatste race in Abu Dhabi, was in 2016 toen Nico Rosberg Lewis Hamilton wist te verslaan en zich mocht kronen tot wereldkampioen. De jaren daarna werd de titel al veel eerder in het seizoen beslist. 'We zijn erg enthousiast over het kampioenschap van dit jaar', zegt Al Noaimi tegen RaceFans. 'We hebben goede hoop dat het kampioenschap hier op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi ten einde zal komen.'

Al Noaimi: 'Hebben de ontwikkelingen van de auto's in de gaten gehouden'

De Grand Prix van Abu Dhabi kwam voor het eerst in 2009 op de kalender en is sindsdien vaker wel dan niet de laatste Grand Prix op de kalender geweest. Sinds 2014 wordt elk kampioenschap daar afgesloten: 'Abu Dhabi is bekend geworden als de seizoensfinale van de Formule 1', zegt Al Noaimi. Het Formule 1-personeel geeft dan ook altijd aan dat ze het een mooie afsluiter vinden van het jaar.

Hoewel veel mensen fan zijn van de seizoensfinale in Abu Dhabi, kan de Grand Prix ook op wat kritiek rekenen. Zo vinden coureurs dat het circuit te weinig inhaalmogelijkheden heeft en dat was ook de aanleiding voor circuiteigenaren om het circuit te gaan verbeteren. 'We zijn al een tijdje aan het kijken om dit te doen', zegt de Emirati. 'We hebben de ontwikkelingen van de auto's in de gaten gehouden en hebben gemerkt dat de auto's lastiger bij elkaar in de buurt kunnen blijven. We hebben dus een aantal dingen gewijzigd aan het circuit.'

Hoeveel punten heeft Verstappen nodig voor kampioenschap?

De Grand Prix van Abu Dhabi is op 12 december, maar zoals vermeld kan Verstappen al eerder kampioen worden. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waarop Verstappen kampioen kan worden en het is vooral theoretisch rekenwerk. Verstappen moet in ieder geval een gat hebben van 26 punten ten opzichte van Hamilton. Aangezien het verschil nu maar acht punten is, lijkt het er dus op dat de beslissing in Abu Dhabi zal vallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws