Chinese markt biedt kansen voor Alfa Romeo: 'Zhou speelt belangrijke rol in toekomst' Formule 1
Formule 1

Chinese markt biedt kansen voor Alfa Romeo: 'Zhou speelt belangrijke rol in toekomst'

Chinese markt biedt kansen voor Alfa Romeo: 'Zhou speelt belangrijke rol in toekomst'

Volgend seizoen zal Guanyu Zhou gaan rijden voor het team van Alfa Romeo. De Chinees bezet momenteel de tweede plaats in de Formule 2 en kan zelfs nog kampioen worden, maar dat is niet de grootste reden dat Alfa Romeo hem heeft gecontracteerd. Zhou neemt veel geld mee van de Chinese sponsoren en hij is een opening tot de Chinese markt voor Alfa Romeo.

Alfa Romeo zei eerder al in een persbericht dat de komst van Zhou een unieke mogelijkheid bood en dat China als afzetmarkt ook ten volste benut moet worden door de Formule 1. Dat de Formule 1 een platform is om als merk goed op de kaart te staan, is niets nieuws. Dat het zo openlijk gecommuniceerd wordt, is dat echter wel.

Vasseur: 'Zullen ons best doen China een geweldige ervaring te geven'

Ecclestone was altijd heel open over het zakelijk belang van de Formule 1 en zei in 2004 al dat er in China veel geld te verdienen was. Hij pleitte er dan ook voor om een Grand Prix te houden in China. Nu is er dan ook voor het eerst in de historie een Chinese coureur in de Formule 1. Jean Philippe Imparato, de uitvoerend directeur van Alfa Romeo, is duidelijk: 'Alfa Romeo moet een premium merk worden en we moeten het potentieel van Zhou daarvoor gebruiken.'

'Hij geeft ons een bevoorrechte toegang tot de Chinese markt en dat zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van Alfa Romeo', zegt Imparato, geciteerd door Tageschau. Ook Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur zei dat de komst van Zhou ervoor zorgt dat Alfa Romeo populairder wordt in China. 'Alfa Romeo is een merk dat de geest van de Formule 1 belichaamt. We zullen ons best doen om China een geweldige ervaring te geven van onze sport.'

Zhou: 'Het is een mijlpaal voor mijn land'

De 22-jarige Chinees zal dus gebruikt worden als een soort ambassadeur van de Formule 1 en van Alfa Romeo. Hij moet dus niet alleen snel rijden bij Alfa Romeo, maar ook een rol spelen in het economische belang. 'De eerste Chinese coureur in de geschiedenis van de Formule 1 zijn, is een mijlpaal voor mijn land. Ik weet dat er veel hoop op mij gevestigd is en ik zal de fans gebruiken als motivatie om nog beter te worden en om nog meer te bereiken', zegt Zhou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws