Davidson vermoedt opzet bij Verstappen in bocht 4 van Interlagos Formule 1
Formule 1

Davidson vermoedt opzet bij Verstappen in bocht 4 van Interlagos

Davidson vermoedt opzet bij Verstappen in bocht 4 van Interlagos

Afgelopen zondag was de Grand Prix van Brazilië. Hoewel Lewis Hamilton de race won en met gemak iedereen voorbij ging met zijn nieuwe Mercedes-motor, liet Max Verstappen de Brit er niet zomaar voorbij. De zevenvoudig wereldkampioen moest een aantal ronden achter Verstappen rijden. Na een tijdje was er zelfs een incident waarbij beide coureurs naast de baan kwam. Oud Formule 1-coureur Anthony Davidson kwam met een analyse.

'Lewis ging buiten Verstappen om toen ze onderweg waren naar bocht vier', begint Davidson bij Sky Sport. 'Er is een moment dat je duidelijk ziet dat Lewis voor staat.' Davidson heeft het idee dat Verstappen er niet alles aan doet om de bocht te halen. Hij denkt dat de Nederlander met opzet van de baan ging om zo eerste te blijven rijden. 'Je probeert te kijken naar lock-ups van de banden. Je moet kunnen zien dat de rijder op zoek is naar grip. Dat zie je niet bij Verstappen.'

Davidson: 'We krijgen de beelden nog te zien!'

Davidson zegt dat het goed gedaan is door Verstappen om een andere rijder de weg af te dwingen. 'Hoe lang ik ook kijk, ik kan niet zien of Verstappen echt moeite doet om de bocht te maken.' Davidson stelt dat die moeite wellicht ontbreekt in het rijgedrag van de Red Bull-ster. Om echt te weten of Verstappen moeite deed om de bocht te maken zal de wedstrijdleiding de beelden van Verstappen nog eens moeten analyseren. 'We krijgen de naar voren gerichte beelden nog te zien!'

De stewards beoordeelden het incident en vonden dat er niet meer onderzoek gedaan hoefde te worden. Het werd afgedaan als een race incident. Wedstrijdleider Michael Masi zei na de race dat ook de stewards niet de beschikking hadden over de beelden. Het was dus ook voor de stewards lastig om te beoordelen of Verstappen deze actie met opzet deed of dat hij daadwerkelijk de bocht niet kon maken.

Wedden op F1: Hamilton blaast titelodds nieuw leven in met overwinning in Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws