De DRS zou zomaar kunnen verdwijnen uit de Formule 1: 'Het staat op de agenda' Formule 1
Formule 1

De DRS zou zomaar kunnen verdwijnen uit de Formule 1: 'Het staat op de agenda'

De DRS zou zomaar kunnen verdwijnen uit de Formule 1: 'Het staat op de agenda'

De Formule 1-teams zitten eraan te denken om het Drag Reduction Systeem, kort gezegd het DRS-systeem, af te schaffen als de auto's van volgend seizoen dichterbij elkaar rijden. Het DRS-systeem wordt al tien jaar gebruikt en zorgt ervoor dat auto's in bepaalde zones harder kunnen dan hun voorganger. Je moet dan wel binnen een seconde van je tegenstander zitten.

Het systeem doet zijn werk goed en heeft sinds zijn introductie tien jaar geleden ervoor gezorgd dat er meer inhaalacties zijn tijdens een Grand Prix. Toch zijn veel coureurs en voormalig coureurs kritisch op het systeem. Ze vinden dat de DRS ervoor zorgt dat tegenstanders er te gemakkelijk voorbij komen. Ook McLaren-teambaas Andreas Seidl vindt dat het DRS-systeem weg moet, zo zegt hij tegen RaceFans. 'Ik ben er een voorstander van om het DRS-systeem in zijn algemeen af te schaffen', aldus Seidl.

Seidl: 'Het kan niet op korte termijn'

De Formule 1 wil ervoor zorgen dat de auto's voor het seizoen 2022 minder last hebben van vuile lucht. Hierdoor kunnen de auto's dichter op elkaar rijden en zal inhalen dus ook makkelijker worden. 'Als we de DRS weg willen doen zullen we auto's nodig hebben die de DRS ook daadwerkelijk niet meer nodig hebben', zegt de McLaren-teambaas. Toch is de Duitser positief over het idee en heeft hij ook hoop dat het systeem verwijderd zal worden.

'Als je kijkt naar wat er in de reglementen staat dan zouden we, nadat we de auto's op het circuit hebben gezien, op het gegeven moment kunnen zeggen dat het weg kan.' Seidl is overigens niet de enige die het DRS-systeem weg wil hebben. Meerdere teambazen zouden hebben gezegd dat het DRS-systeem over middellange termijn weg zou moeten zijn. 'Het is iets dat op de agenda staat, maar het kan niet op de korte termijn gebeuren', eindigt Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws