De Formule 1-testdagen na winterstop: geen tv-uitzendingen in Barcelona, wel in Bahrein Formule 1
Formule 1

De Formule 1-testdagen na winterstop: geen tv-uitzendingen in Barcelona, wel in Bahrein

De Formule 1-testdagen na winterstop: geen tv-uitzendingen in Barcelona, wel in Bahrein

In 2022 krijgt de Formule 1 een nieuw jasje. De auto's zullen er agressiever en beter uit gaan zien, zo meldt Auto, Motor und Sport. Ook zullen de auto's niet allemaal op elkaar gaan lijken, waar veel mensen juist voor vreesden. Het is al duidelijk hoe de testritten ingedeeld zullen zijn. Tijdens de eerste vrije trainingen in Barcelona ligt de focus op gedrukte media. De testritten in Bahrein zullen wel te volgen zijn via de tv.

De tien teams krijgen alle ruimte voor eigen ideeën en kunnen creatief aan de slag met hun auto. De regels zijn niet zo strikt als gedacht. 'De auto's zullen in verschillende opzichten verschillen van elkaar', vertelt McLaren-teambaas Andreas Seidl. 'Ik geloof dat je ook verschillen zult zien tussen de teams.' De teams krijgen bijvoorbeeld de vrijheid om hun eigen neus te maken. De regels laten hier verschillende interpretaties toe. Daardoor zullen de auto's dus ook sneller zijn dan verwacht.

Geen live tv in Barcelona, wel in Bahrein

De eerste keer dat de nieuwe generatie Formule 1 wagens zich laten zien is tijdens de testritten in Barcelona. Deze zullen plaatsvinden van 23 tot 25 februari. De Formule 1-renstallen mogen dan de doeken van hun auto's trekken. Na deze trainingen mogen de teams nog aan de slag om andere ideeën te integreren in hun auto. Tijdens de testritten in Barcelona zijn alleen de geprinte en online media welkom. Er zullen alleen samenvattingen op de televisie verschijnen. De live uitzendingen moeten wachten op hun beurt.

Na de testritten in Spanje heeft het Formule 1-circus nog even tijd om aan hun ontwerpen te sleutelen. Vervolgens vliegen de tien teams door naar Bahrein om daar van 11 maart tot 13 maart te trainen. Hier zullen dan wel de tv-zenders welkom zijn. Bahrein heeft diep in de buidel getast om de tv-diensten daarheen te halen. Het geld gaat uiteraard naar de Formule 1 organisatie en de tien teams. Bahrein wil de Formule 1 en zichzelf met veel show verkopen aan het publiek. De coureurs zullen genoeg rondjes rijden op het circuit om zichzelf en de nieuwe auto's te vertonen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws