De Formule 1 voor het eerst in Qatar: 'Er zijn nog veel vraagtekens over het circuit' Formule 1
Formule 1

De Formule 1 voor het eerst in Qatar: 'Er zijn nog veel vraagtekens over het circuit'

De Formule 1 voor het eerst in Qatar: 'Er zijn nog veel vraagtekens over het circuit'

De Formule 1 gaat voor het eerst in de geschiedenis naar Qatar om een Grand Prix te rijden. Aankomend weekend is het al zover en de coureurs zullen alle tijd die ze hebben, gebruiken om het Losail International Circuit te verkennen. Aston Martin-coureur Sebastian Vettel denkt al te weten wat er belangrijk zal zijn.

Op het Losail International Circuit worden normaal Moto GP-races verreden. Nu gaat de Formule 1 er ook heen en zullen de coureurs moeten gaan verkennen. De baan heeft maar één DRS-zone en het lijkt er dus op dat het aantal inhaalacties beperkt zal zijn. Het circuit vergeeft kleine fouten door de lange uitloopzones, maar er zijn ook grindbakken waar de auto in vast kan komen te zitten. 'Er zijn nog veel vraagtekens over het circuit', zegt Vettel geciteerd door Speedweek.

Vettel: 'Zullen productief moeten zijn op vrijdag'

De viervoudig wereldkampioen weet dat het een grote uitdaging zal gaan worden om op het circuit te gaan rijden. 'Het is de eerste keer dat we rijden op het Losail International Circuit. We hebben nog weinig gegevens in tegenstelling tot Mexico en Brazilië. We zullen dus productief moeten zijn op de vrijdag om een goede kwalificatie en race te gaan rijden', zegt de Duitse coureur. De bandenkeuze is wel al bekend. Pirelli heeft aangegeven de hardste banden mee te nemen vanwege het ruwe asfalt.

Normaal gesproken zou de Formule 1 op dit moment niet in Qatar zijn. Volgens de eerste versie van de 2021 kalender zou er nu een vrij weekend zijn. Door het wegvallen van de Grand Prix van Australië, de Grand Prix van China, de Grand Prix van Japan en de Grand Prix van Singapore is er plaats vrijgekomen voor de Grand Prix van Qatar. Het land heeft een meerjarige deal gesloten met de Formule 1 en zal in 2023 weer terugkeren op de agenda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws