De Vries vereerd om gelinkt te zijn aan Formule 1: 'Mijn naam ging zo vaak rond' Formule 1
Formule 1

De Vries vereerd om gelinkt te zijn aan Formule 1: 'Mijn naam ging zo vaak rond'

De Vries vereerd om gelinkt te zijn aan Formule 1: 'Mijn naam ging zo vaak rond'

Het lijkt er niet meer op dat Formule E-wereldkampioen Nyck de Vries nog een Formule 1-stoeltje gaat bemachtigen. Het leek logisch dat toen De Vries wereldkampioen werd hij wel een stoeltje zou bemachtigen in de Formule 1. De Nederlander is toch vereerd om zo vaak gelinkt te zijn met een overstap naar de Formule 1, maar zal voorlopig in de Formule E blijven rijden.

In eerste instantie leek het erop dat de Formule E Mercedes-coureur een overstap zou maken naar het Williams Formule 1-team. Helaas voor De Vries werd die plek opgevuld door voormalig Toro Rosso en Red Bull Racing-coureur Alexander Albon. Ook leek hij gelinkt te zijn aan een overstap naar Alfa Romeo, maar het lijkt erop dat de Chinese coureur Guanyu Zhou dat plaatsje op gaat vullen. De Vries heeft de deur gesloten en zal dus in de Formule E blijven rijden.

De Vries: 'Helaas geen invloed op geruchten'

'Ik was vereerd dat mijn naam zo vaak rondging en dat ik door zoveel mensen gelinkt werd aan de Formule 1', zegt De Vries geciteerd door Autosport. 'Ik heb helaas geen invloed op geruchten of kansen. Ik heb alleen invloed op mijn eigen prestaties op het circuit.' De Vries zegt door te gaan met zijn goede prestaties en probeert zo nog meer kansen te creëren. 'Dat is de enige manier hoe ik verder kan met mijn carrière.'

De Nederlander geeft toe dat het een droom is om in de Formule 1 te rijden. 'Ik denk dat iedere jonge jongen die droom heeft. Gelukkig ben ik nog steeds jong en ik zou liegen als ik die droom niet zou hebben.' In 2019 won de Vries al de Formule 2 voordat hij de overstap maakte naar de Formule E. De Vries heeft naast de Formule E ook meegedaan met Europese Le Mans races. Hij heeft het dus druk gehad in de tussentijd.

De Vries: 'Momenten waar je het meeste leert'

'Het Formule E seizoen eindigt in augustus. Daarna ga je je focussen op andere dingen zoals de Formule 1. Tijdens de winter krijgen we de tijd om even te resetten en daarna starten we weer met de Formule E.' De Vries vindt het geweldig om betrokken te zijn bij zoveel kampioenschappen en verschillende teams. 'Het klinkt misschien cliché, maar dat zijn wel de momenten dat je het meeste leert. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik krijg en ik geniet er enorm van.'

Lees meer over:
Formule 1 F1 F1 nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws