Domenicali kijkt uit naar 2022: 'Strijd tussen coureurs en niet meer tussen auto's' Formule 1
Formule 1

Domenicali kijkt uit naar 2022: 'Strijd tussen coureurs en niet meer tussen auto's'

Domenicali kijkt uit naar 2022: 'Strijd tussen coureurs en niet meer tussen auto's'

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, kijkt vooruit naar het volgende Formule 1-seizoen, maar ziet ook problemen in 2022. Daarnaast heeft de Formule 1 veel fans erbij gekregen door de felle titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Italiaan hoopt dat de trend zich doortrekt en dat er ook in 2022 veel toeschouwers zullen zijn.

'Het doel van volgend seizoen is om echt een duel te hebben tussen de coureurs en niet meer tussen de auto's', vertelt Domenicali aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. Het afgelopen Formule 1-seizoen had meer dan twee miljard kijkers dankzij de spannende titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton. De jaren daarvoor was het echter eenzijdig en was Mercedes met Hamilton ontzettend dominant. Dat was genoeg reden voor de Formule 1 om in 2022 de nieuwe regels in te voeren en het weer spannend te maken in de koningsklasse van de autosport.

Domenicali: 'We staan voor een seizoen met veel nieuwe elementen'

'We staan voor een seizoen waar veel nieuwe elementen aanwezig zullen zijn', stelt Domenicali. 'De auto's zijn ontworpen om de vaardigheden van de coureurs te benadrukken.' De Italiaan zegt wel dat de verschillen nog altijd aanwezig zullen zijn. 'In het begin zullen de verschillen misschien groter zijn dan verwacht, maar door de nieuwe regels kan dat snel opgelost worden.'

Zoals al eerder vermeld, keken er het afgelopen seizoen meer dan twee miljard mensen naar de Formule 1. De race in Abu Dhabi werd zelfs het beste bekeken het afgelopen seizoen. 'Ik zou willen zeggen dat we uit een buitengewoon seizoen komen. De Grand Prix van Abu Dhabi was het meest gevolgde sportevenement van 2021. Dit zijn cijfers waar we ontzettend trots op mogen zijn!', zegt Domenicali.

Veiligheid in de paddock omtrent corona

Naast de goede cijfers en de nieuwe regelgeving ziet Domenicali dat Mercedes en Red Bull Racing nog steeds geen goede band hebben met elkaar. De FIA zal zijn best moeten doen om de band tussen de twee te herstellen. Ook ziet de CEO van de Formule 1 nog problemen omtrent corona. 'Wij als Formule 1 willen veiligheid creëren in de paddock. We willen een veilige situatie hebben voor iedereen.' De Formule 1 heeft ook een vaccinatieplicht ingesteld zodat de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws