Domenicali over tweede race in China: 'Hebben al interesse van een andere stad' Formule 1
Formule 1

Domenicali over tweede race in China: 'Hebben al interesse van een andere stad'

Domenicali over tweede race in China: 'Hebben al interesse van een andere stad'

Met de komst van Guanyu Zhou naar Alfa Romeo voor volgend seizoen lijkt het erop dat de Formule 1 een nog groter bereik zal hebben op de Chinese markt. Er wordt verwacht dat de populariteit van de sport omhoog zal schieten door de allereerste Chinese coureur in de Formule 1. Vanaf 2023 zal er weer geracet worden in China, maar er wordt nu ook al gesproken over een tweede race in het land.

De laatste keer dat er in China werd geracet was in 2019, nog voor de coronapandemie. De Chinese Grand Prix lijkt pas weer terug te keren op de kalender vanaf 2023, maar heeft wel een deal die tot 2025 duurt. De Formule 1 heeft grotere plannen en zou graag een tweede race in China willen houden, daar hintte Formule 1 CEO Stefano Domenicali onlangs op. Volgens hem is het 100 procent realistisch om een tweede race te houden in China.

Domenicali: 'We zijn graag in China aanwezig'

'We hebben al interesse van een andere stad', vertelt Domenicali aan The Race. De Formule 1 heeft door de pandemie minder races over de hele wereld. Zo werd er in 2020 vooral in Europa geracet, en dit jaar ontbreken veel Aziatische landen nog op de kalender. Volgend jaar staan Japan en Singapore dan wel ingeroosterd, maar China is nog afwezig. Volgens Domenicali is het van groot belang om in China aanwezig te zijn: 'Het komt niet door ons, maar door de pandemie dat we daar niet heen gaan.'

Doordat er dit jaar en volgend jaar niet geracet zal worden in China is het contract met drie jaar verlengd. 'We wilden duidelijk maken dat we graag in China aanwezig zijn', verklaart de Formule 1 CEO. 'Ik ben er zeker van dat de komst van Zhou een effect zal hebben op de beleving van de Chinese fans.' De Grand Prix van China staat al sinds 2004 op de kalender en met 1,4 miljard inwoners heeft het één van de grootste economieën van de wereld. Het is dus logisch dat de Formule 1 daar aanwezig wil zijn.

Effect van thuisraces

Ook heeft de Formule 1 kunnen zien wat het effect is van een coureur als deze in zijn eigen land rijdt. In Groot-Brittannië is Lewis Hamilton razend populair en in Nederland zijn de fans gek op Max Verstappen. Zij zorgen ervoor dat er meer fans aanwezig zijn en de Formule 1 hoopt dat dit met Zhou ook gebeurt. 'De coureurs zijn het centrum van de sport, zij trekken de fans aan. Iedereen wil de coureurs zien vechten', eindigt de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws