Domenicali over Verstappen: 'Benieuwd hoe hij presteert als wereldkampioen' Formule 1
Formule 1

Domenicali over Verstappen: 'Benieuwd hoe hij presteert als wereldkampioen'

Domenicali over Verstappen: 'Benieuwd hoe hij presteert als wereldkampioen'

Stefano Domenicali heeft zijn eerste seizoen als grote baas van de Formule 1 erop zitten en blikt daar nu op terug. Daarnaast blikt de Italiaan vooruit op het 2022-seizoen met de nieuwe generatie auto's die hun intrede doen. Zal het komende seizoen net zo spannend worden als het vorige of vindt iemand een trucje om toch het meest dominante team te zijn?

'De Formule 1 stond door de coronapandemie voor een grote uitdaging, maar we kunnen nu terugkijken op een seizoen met een ongelofelijk kampioenschap', vertelt Domenicali aan F1 Insider. 'Het was een gigantische taak om de 22 race te voltooien, maar we werden beloond. Dankzij de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen was er ontzettend veel aandacht voor de sport.' Domenicali hoopt dat het 2021-seizoen een goede basis is voor 2022.

Domenicali: 'Denk dat hij de wereldtitel heeft verdiend'

De winnaar van 2021 is natuurlijk Verstappen, die tijdens de laatste race de titel wist te pakken. 'Hij is enorm gegroeid. In 2021 reed hij heel constant en altijd op de limiet. Ik denk dat hij de titel heeft verdiend. Ik ben benieuwd hoe hij presteert in de nieuwe situatie nu hij wereldkampioen is.' Wel hoopt de CEO van de Formule 1 dat de strijd tussen Hamilton en Verstappen een vervolg krijgt in 2022. Desalniettemin zou hij het ook leuk zou vinden als er een nieuwe uitdager komt.

De regels zullen in 2022 anders zijn dan in eerdere seizoenen. De auto's zouden gelijkwaardiger aan elkaar moeten zijn en er zou dus meer concurrentie moeten komen voor de wereldtitel. Toch is Domenicali bang dat er alsnog een team dominanter zou zijn dan de rest. In 2009 was dat het geval met Brawn GP. Dat team gebruikte een dubbele diffuser en wist daardoor sneller te zijn dan de concurrentie. 'Ik heb liever dat één of twee teams een andere route hebben genomen, dan dat er een fout zit in de regelgeving en ze dit kunnen uitbuiten.'

Domenicali kijkt naar belangrijke regio's voor de Formule 1

Het 2022-seizoen zal bestaan uit 23 races en dat zijn er meer dan ooit in één Formule 1-seizoen. Domenicali is van plan met de Formule 1 in alle belangrijke regio's te gaan racen. 'We werken er hard aan om Miami een succes te maken. Ook de belangstelling vanuit China groeit nu door de aanwezigheid van Guanyu Zhou. Een comeback in Afrika, of dat nu in het noorden of het zuiden is, zou ook geweldig zijn. We houden alles goed in de gaten en we sluiten niet uit dat we ook de 2022 kalender moeten aanpassen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws