Domenicali wil overal op de wereld racen: 'We denken na om te racen in Afrika' Formule 1
Formule 1

Domenicali wil overal op de wereld racen: 'We denken na om te racen in Afrika'

Domenicali wil overal op de wereld racen: 'We denken na om te racen in Afrika'

De Formule 1 zal dit jaar vier keer gaan racen in het Midden-Oosten. De eerste keer dat de Formule 1 daar aanwezig was, was in 2004 in Bahrein. Daarna volgde Abu Dhabi en sinds dit jaar staan Qatar en Saoedi-Arabië ook op de kalender. Hoewel de organisatie van de Formule 1 op de nodige kritiek kan rekenen, vindt de Formule 1 zelf dat het overal ter wereld actief moet zijn.

Volgend jaar zal Qatar niet aanwezig zijn op de kalender van de Formule 1 vanwege het WK voetbal. In 2023 zal het land wel weer terug te vinden zijn op de kalender. Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben al kritiek geuit op de keuze van de Formule 1 om in deze landen te racen. Toch denkt Formule 1 CEO Stefano Domenicali er heel anders over, zo vertelt hij aan The Race. 'Het is een wereldkampioenschap en we moeten iedere regio goed begrijpen en benutten', zegt de Italiaan.

Domenicali: 'Willen overal ter wereld aanwezig zijn'

Domenicali vertelt dat de Formule 1 niet alleen maar kijkt naar races in het Midden-Oosten, maar ook naar regio's waar momenteel nog niet geracet wordt. 'We zijn erover na aan het denken om te gaan racen in Afrika. We willen overal ter wereld aanwezig zijn.' De CEO van de Formule 1 kwam eerder al met een reactie over de mensenrechten in sommige landen. Hij zei dat dit een culturele kwestie is en dat de Formule 1 een belangrijke rol zal spelen om dit te veranderen.

'Ik denk dat de spotlight die wij meenemen naar deze landen kan helpen het land te veranderen. Je moet niet bij voorbaat zeggen dat je een land uitsluit omdat je het niet eens bent met de cultuur. Ik denk dat je daar niets mee oplost, maar dat het dan alleen maar erger zal worden', zegt Domenicali. Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben al geschreven naar de Formule 1. Zo zijn ze het er niet mee eens dat de Formule 1 in het Midden-Oosten rijdt, maar ook landen als China en Hongarije zijn een no-go. 'Het zal tijd vergen om de landen te veranderen', eindigt Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws