Ecclestone heeft mooie woorden voor Williams: 'Hij vocht door tot het laatste moment' Formule 1
Formule 1

Ecclestone heeft mooie woorden voor Williams: 'Hij vocht door tot het laatste moment'

Ecclestone heeft mooie woorden voor Williams: 'Hij vocht door tot het laatste moment'

Bernie Ecclestone, de voormalige eigenaar van de Formule 1, kijkt terug op zijn band met Sir Frank Williams. Williams overleed afgelopen zondag op 79-jarige leeftijd en was een belangrijk iemand voor de autosport. Ook oud Formule 1-coureur Ralf Schumacher, die tussen 1999 en 2004 voor Williams reed, heeft mooie woorden over voor Frank Williams.

'Frank was de sterkste vechter die ik kende. Hij hield meer van de Formule 1 dan van wat dan ook. Hij ging meerdere keren failliet en moest verschillende streken van het lot doorstaan', zegt Ecclestone tegen F1-Insider. Volgens Ecclestone heeft Williams het zwaar gehad in het leven door onder andere zijn auto-ongeluk waardoor hij een dwarslaesie opliep, en de crash van Ayrton Senna. 'Hij vocht door tot het laatste moment en liet zich nooit van zijn pad brengen. Frank had het te druk om dood te gaan.'

Schumacher: 'De autosport heeft één van zijn grootste iconen verloren'

Na het auto-ongeluk gaven de dokters hem nog een levensverwachting van maximaal vijf jaar. Williams overleefde de voorspelling en heeft nog dertig jaar lang door mogen leven. Williams werd altijd en overal vergezeld door artsen die hem 24 uur per dag hielpen. Ondanks zijn handicap was hij vaak te vinden op de grid. 'Het runnen van zijn raceteam gaf hem de kracht die hij nodig had om door te gaan', zegt Ecclestone.

Williams had een passie voor de Formule 1 en voor zijn eigen team. Hij was ook fan van de Duitse autofabrikanten en werkte van 2000 tot 2005 samen met BMW. Ook oud Formule 1-coureur Schumacher heeft mooie woorden over voor Frank Williams. Hij is de Duitse coureur die het langste voor Williams heeft gereden. Hij won zes keer een Grand Prix, pakte 21 keer een podiumplek en startte vijf keer vanaf poleposition met Williams. 'Zijn successen spreken voor zich. De autosport is één van zijn grootste iconen verloren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws