Ecclestone uit kritiek op huidige generatie coureurs: 'Doen alleen wat hen opgedragen wordt' Formule 1
Formule 1

Ecclestone uit kritiek op huidige generatie coureurs: 'Doen alleen wat hen opgedragen wordt'

Ecclestone uit kritiek op huidige generatie coureurs: 'Doen alleen wat hen opgedragen wordt'

Bernie Ecclestone stelt dat er geen echte figuren zoals Kimi Räikkönen meer in de Formule 1 rondlopen. De voormalig Formule 1-baas betreurt het dan ook ten zeerste dat Räikkönen eind 2021 is gestopt met racen. Ecclestone vindt dat de andere coureurs vooral iets weg hebben van gehoorzame robots.

'Qua persoonlijkheid is Kimi een geweldig mens', vertelt de 91-jarige voormalig eigenaar van de Formule 1 geciteerd door Speedweek. 'Hij is een coureur. Hij is gewoon wat hij wil zijn. Hij geeft niet echt om anderen en zal ook altijd zijn eigen mening verkondigen.' Dat de enkelvoudig wereldkampioen niet om veel dingen geeft, werd tijdens zijn laatste race in Abu Dhabi helemaal duidelijk. De 21-voudig Grand Prix-winnaar moest vroegtijdig zijn race beëindigen, maar leek er helemaal niet mee te zitten. Na afloop zei hij ook dat hij blij was dat het voorbij was.

Räikkönen is een bijzonder karakter volgens Ecclestone

The Iceman werd in 2007 wereldkampioen met Ferrari. Hij werd in 2021 zestiende in het eindklassement. De Fin zei laatst in een interview dat de Formule 1 nooit een belangrijk onderdeel was van zijn leven. 'Rijden was het enige wat ik er leuk aan vond. Er waren altijd dingen die ik belangrijker vond. Daar zal niets aan veranderen', vertelt Räikkönen. De voormalig coureur van onder andere Ferrari en Alfa Romeo wil graag meer tijd vrij maken voor zijn gezin.

De coureurs zoals Räikkönen sterven uit in de Formule 1 en daarom heeft Ecclestone dan ook kritiek op de huidige generatie coureurs. 'Er zijn geen echte Kimi's meer over vandaag. Dat is het probleem. Alle coureurs zijn als het ware robots geworden, die alleen luisteren en doen wat hen opgedragen wordt. Ze luisteren alleen maar en doen niet wat ze denken dat goed voelt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws