Ecclestone ziet Hamilton niet als mede-recordkampioen: 'Hij had al het geluk van de wereld' Formule 1
Formule 1

Ecclestone ziet Hamilton niet als mede-recordkampioen: 'Hij had al het geluk van de wereld'

Ecclestone ziet Hamilton niet als mede-recordkampioen: 'Hij had al het geluk van de wereld'

Bernie Ecclestone had de situatie rondom het beruchte crashgate graag anders afgehandeld. De voormalige baas van de Formule is van mening dat de gescoorde punten tijdens de Grand Prix van Singapore niet hadden mogen tellen voor het kampioenschap. Dat had betekent dat de Formule 1 een andere wereldkampioen had gekend in 2008. Desondanks werd er besloten om alleen het team van Renault een fikse straf op te leggen.

Tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 crashte Nelson Piquet Jr. opzettelijk om zo de overwinning te schenken aan teamgenoot Fernando Alonso. Uiteindelijk werd het een cruciale race voor de titelstrijd tussen Felipe Massa en Lewis Hamilton. 'We hadden op tijd genoeg informatie om de zaak te onderzoeken', geeft Ecclestone aan bij F1-Insider. 'Volgens de statuten zouden we waarschijnlijk de race in Singapore onder deze omstandigheden hebben moeten annuleren. Dat wil zeggen, voor het kampioenschap zou het nooit hebben plaatsgevonden.'

'Dan zou Felipe Massa wereldkampioen zijn geworden en niet Lewis Hamilton', geeft de voormalig Formule 1-baas aan. De Braziliaan voelde zich een paar seconden wereldkampioen tijdens de laatste race. Echter maakte Hamilton voor de laatste bocht de cruciale inhaalactie op Timo Glock. 'Ik voel vandaag de dag nog steeds medelijden voor Massa. Hij won de finale op zijn thuisrace in Sao Paulo en deed alles goed. Hij werd beroofd van de verdiende titel, terwijl Hamilton al het geluk van de wereld had en zijn eerste kampioenschap won.'

Ecclestone: 'Vandaag de dag zou ik het anders hebben geregeld'

Uiteindelijk werden er in 2009 wel straffen uitgedeeld aan het team van Renault. Toch had Ecclestone het graag anders geregeld als hij nog een keer de kans daarvoor kreeg. Dat zou betekenen dat Hamilton zijn allereerste wereldtitel moet inleveren. 'Vandaag de dag zou ik het anders hebben geregeld. Daarom is Michael Schumacher nog steeds de enige recordwereldkampioen voor mij. Zelfs als de statistieken anders zeggen', aldus Ecclestone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws