Egginton wijst op probleem van AlphaTauri tijdens 2021: 'Waren aangewezen op één auto' Formule 1
Formule 1

Egginton wijst op probleem van AlphaTauri tijdens 2021: 'Waren aangewezen op één auto'

Egginton wijst op probleem van AlphaTauri tijdens 2021: 'Waren aangewezen op één auto'

AlphaTauri eindigde dit seizoen als zesde en dat is opmerkelijk te noemen als er wordt gekeken naar de prestaties van Pierre Gasly. De Fransman was tijdens het seizoen 2021 één van de beste coureurs tijdens de kwalificatie. De auto was op sommige circuits sneller dan de Ferrari's en de Mclarens, maar toch kon het niet meestrijden om plek drie. AlphaTauri eindigde uiteindelijk als zesde.

Het team verloor punten door de onervarenheid van Yuki Tsunoda het afgelopen seizoen. Het team heeft geen moment gehoopt om derde te eindigen, maar de vijfde plek was zeker mogelijk geweest. 'De auto is goed doorontwikkeld dit jaar, maar onze eindpositie in het klassement laat dat niet zien', zegt Jody Egginton, de technisch directeur van AlphaTauri, tegen The Race.

Egginton: 'We hebben een rookie in onze auto rijden'

'Ik geloof echt dat het mogelijk was om vijfde te eindigen met deze auto, maar dat mislukte ook door het goede werk dat Alpine heeft verricht in Qatar.' Egginton vertelt dat de auto beter doorontwikkeld is na vorig jaar. De AlphaTauri-auto deed het goed op de meeste circuits, maar toch weet de Brit waar het misging bij AlphaTauri. 'Onze concurrenten scoorden punten met beide auto's en wij deden dat met maar één auto. We hebben een rookie in onze auto rijden, dus we waren aangewezen op één auto.'

De technisch directeur van AlphaTauri verwijt Tsunoda niks. 'Je kan niet verwachten van een rookie dat hij consistent zal presteren. Het is geen excuus, maar gewoon de realiteit. Zelfs als de coureur ontzettend zijn best doet is het moeilijk om tegen twee auto's te strijden.' Gelukkig voor AlphaTauri sloot Tsunoda het jaar goed af door in Abu Dhabi als vierde te eindigen. Het zusterteam van Red Bull Racing hoopt nu dat Tsunoda consistenter zal gaan presteren in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws