Ferrari druk bezig met ontwikkelingen voor 2022, Italiaanse team wil aanhaken bij top Formule 1
Formule 1

Ferrari druk bezig met ontwikkelingen voor 2022, Italiaanse team wil aanhaken bij top

Ferrari druk bezig met ontwikkelingen voor 2022, Italiaanse team wil aanhaken bij top

Ferrari hoopt in 2022 te verrassen en een super agressieve auto te hebben die het de competitie lastig kan maken. Het doel van Ferrari is om net als in 2017 en 2018 weer mee te vechten voor de overwinningen. Het team denkt te gaan profiteren van de nieuwe reglementen die in 2022 van toepassing zullen zijn.

In 2021 kon Ferrari nog niet aanhaken bij de topteams Mercedes en Red Bull Racing. Wel heeft het een grote stap gemaakt vergeleken met 2020 toen het team als zesde eindigde. De Scuderia was in 2021 verwikkeld in een concurrentiestrijd met McLaren om de derde plaats in het kampioenschap. Het Italiaanse team wist uiteindelijk de strijd te winnen, maar focuste zich ook al halverwege het seizoen op de ontwikkeling van de auto van 2022.

Ferrari is met open blik bezig aan project voor 2022

Mattia Binotto zei ook tegen de medewerkers van Ferrari dat zij het project met een open blik moesten bekijken. 'We wilden ervoor zorgen dat we het project niet met vooropgezette ideeën ontwikkelden', zegt de Ferrari-teambaas geciteerd door La Gazzetta della Sport. De auto's van 2022 zullen veel op elkaar lijken, maar de teams hebben de ruimte gekregen om zelf ook dingen toe te passen. Het lijkt er dus op dat Ferrari daar zijn voordeel mee wil doen.

Natuurlijk zal het concurrentievermogen ook sterk afhangen van de krachtbron van Ferrari. Hetzelfde geldt ook voor de nieuwe 18-inch banden van Pirelli. Voor iedereen zullen dat onbekende factoren zijn in 2022. Ook het 'ground effect' zal invloed hebben, aangezien er weinig ingenieurs zijn in de Formule 1 die hiermee hebben gewerkt. Ferrari zal daarom voordeel hebben met Rory Bryne die in de jaren 80 in de Formule 1 toen er ook 'ground effect' aanwezig was. Natuurlijk zullen de daadwerkelijk details en trucjes van de teams pas gedurende het seizoen naar boven komen, maar voor nu lijkt Ferrari goed bezig te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws